Adatok

Képzési formák: ANK, ATK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Német önköltség (félév) 160 000 Ft

Régóta érdekel már a gazdasági világ, de úgy érzed, nem tudnál leragadni csupán ennek a bűvkörében? Foglalkoznál műszaki és természettudományos dolgokkal is? De a humán tudományok sem állnak távol tőled? Azt hiszed, hogy nem lehet mindezt egyszerre tanulni? Dehogynem! Főleg, ha van egy kis vezetői vénád, a műszaki menedzser szak az, amiben igazán kiteljesedhetsz!

Ezen a szakon olyan mérnökök képzése zajlik, akik nem vesznek el a természettudományos, a műszaki, a gazdasági, és még a humán világban sem, valamint képesek szűkebb szakterületen is (logisztika, termelés- és minőségmenedzsment, termék- és marketing menedzsment, az emberi erőforrás menedzselése, a szolgáltatásmenedzsment, környezet- és információmenedzsment területén) vezetői feladatokat ellátni.

Miután megkaptad a kellő informatikai és vállalkozásmenedzsmenti ismereteidet, két szakirány közül választhatsz. Az informatikai alkalmazásmenedzsment sávban a hallgatók az informatikai alkalmazásokhoz szükséges speciális menedzsment ismereteket szerezhetik meg, valamint mélyebb tudást kapnak a vezetést, szervezést segítő szoftverekről, módszerekből. Ha itt végzel, fontos szerepet vállalhatsz az informatikai vállalkozások, informatikai alkalmazások szervezésében, menedzselésében. A vállalkozásmenedzsment sávot választók az informatikai ismereteiket az üzleti folyamatokhoz kapcsolódó, és szakterületenként változó menedzser ismeretekkel bővíthetik ki. Ezzel a végzettséggel nem lesz előtted akadály az üzleti világban!

Ha nem akarsz megállni a Bsc-nél, természetesen van lehetőség a továbbtanulásra is, erre a választható speciális szemináriumok keretein belül készítenek fel, valamint lehetőség van arra is, hogy a végzős hallgatók a velünk együttműködő oktatási és kutatási intézményekben írják meg a szakdolgozatot. Így az érdeklődő fiatalok közvetlen kapcsolatba kerülhetnek az aktuális kutatási témákkal.

Ha pedig az alapképzés után inkább dolgoznál, megvannak a lehetőségeid, hiszen a végzettek iránt nagy a kereslet ipari, kereskedelmi, egészségügyi, közlekedési államigazgatási területeken, ahol szükség van magas szintű informatikai tudásra és jó vezetői képességekre.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom