Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 80 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 80 000 Ft

Ahhoz, hogy felvételt nyerj a Golgota Teológiai Főiskola teológus szakára, több feltételnek is meg kell felelned. Alapvetően fontos a szellemi-lelki érettség, hogy már felvételizőként keresd az Urat és vágyj a növekedésre. Saját lelkipásztorodtól és további két forrásból érkező személyes ajánlásokkal kell, hogy rendelkezz. Természetesen a tanulmányi felkészültség is fontos, amely legalább az érettségi meglétét jelenti.

Ha ezeknek mind eleget teszel, akkor jelentkezz bátran, hiszen szeptemberben meg is kezdheted tanulmányaidat a főiskolán, melynek végén teljes értékű, akkreditált diplomát kapsz Teológus BA végzettséggel. Ehhez a főiskola elvégzése mellett csupán egy középfokú, C típusú nyelvvizsgára lesz szükséged. Ha pedig tovább szeretnél tanulni, diplomád továbbtanulásra is feljogosít.

Az órák magyar nyelven magyar oktatóktól, illetve külföldi oktatóktól angolul, tolmács által fordítva hallgathatóak. Egyes tárgyak esetében nem egy előadót hallgatsz, hanem különböző forrásokból kell leadandó jegyzetet készítened. Munkádat egy előadó felügyeli, és szükség esetén segíti is. A feladatok és az elvégzésükhöz szükséges anyagok egy online rendszeren keresztül érhetőek el és elkészítés után is ide kell azokat feltölteni.

A képzés 6 félévig tart. Ezalatt 240 kreditet kell összegyűjteni. Ebből 200 az első 5 félév során elvégzett kötelező és szabadon választott tárgyakból adódik össze, míg a maradék 40 a szakdolgozat elkészítésére kapható, mely a 6. félév során esedékes.

Tágas, modern szállást és étkezést biztosítunk minden hallgató számára. Intézményünknek a csodálatos Zichy-kastély ad otthont.

Képzésed során minden félévben részt kell venned két hétvégi és egy 10 napos evangelizációs úton. A két hétvége folyamán egy-egy szabadon választott gyülekezetet látogathatsz meg, melyek szolgálatában és rendezvényein is részt vehetsz. A 10 napos körút esetén is több lehetőség közül választhatsz, melyek mindegyikét az iskola vezetőképző programjának résztvevői szerveznek bel- és külföldre egyaránt.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom