Osztatlan tanári - Hittantanár

Győri Hittudományi Főiskola

A szak értékelései >>
Hittudomány Győri Hittudományi Főiskola

Adatok

Képzési formák: ONA, ONK
Képzési idő (félév) 10
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

A Győri Hittudományi Főiskola osztatlan hittanár-nevelőtanár képzését akkor ajánljuk neked, ha érdeklődsz a Katolikus Egyház élete és tanítása iránt, felelősséget érezel a hit továbbadásáért, illetve készen állsz arra, hogy képességeidet a tanítás és nevelés terén kamatoztasd.

Az osztatlan mesterképzés olyan pedagógusok képzésére irányul, akik az állami és egyházjogi előírások megtartásával kompetens módon kapcsolódnak be az iskolai hitoktatásba annak kezdetétől az érettségiig, illetve általános pedagógus diplomához kötött feladatokat láthatnak el.

A képzés időtartama 10 félév. Ezalatt a teológiai elmélet elmélyítése mellett a pedagógiai ismeretek és gyakorlati készségek fejlesztése a cél. Mindez két képzési helyen folyik: Győrben, illetve Szombathelyen. Mindkét helyen folyik nappali és levelező munkarendű képzés is.

Egy másik osztatlan képzés az úgynevezett hittanár - közismereti tanár szakpár. Ez kétszakos osztatlan mesterképzést takar, amelyben az első szak hittanár-nevelőtanár, a második pedig valamely választható közismereti tanári szak. Azoknak ajánlott, akik felelősséget éreznek a gyermekek és az ifjúság oktatásáért és a hit továbbadásáért.

Itt olyan pedagógussá válhatsz, aki kompetens módon képes bekapcsolódni az általános és középiskolai oktatásba. A választható egyéb tanári szakterületek a magyar nyelv és irodalom, történelem és állampolgári ismeretek, földrajz és testnevelés. A második szak általános iskolai és/vagy középiskolai tanári képesítést ad.

Így, tanárszakkal párosítva a képzés hossza 11 félévre nő. Az oktatás a NYME Savaria Egyetemi Központjával együttműködve folyik, csak nappali munkarendben.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom