Kaposvári Egyetem

Kaposvári Egyetem

 Jártál már Kaposváron? Láttad a gyönyörű várost? Láttad az egyetemet? Érezted a pezsgését? Nem rossz, ugye? Ezért biztos vagyok benne, hogy szeretnéd megtudni, miféle pezsgő élet folyik a Kaposvári Egyetem falain belül is.

Honnan indult? Az Egyetem alapvetően a középkori universitasok hagyományaira épül, ugyanakkor a jelen kor elvárásait figyelembe véve, mind szélesebb rétegeket megszólítva fejlődik, a hallgatók igényeit és a képzés magas színvonalát előtérbe helyezve.

Hova érkezett? Modern és a fejlődés iránt elkötelezett intézmény! A KE-n négy kar közül választhatsz: Agrár- és Környezettudományi, Gazdaságtudományi, Művészeti és Pedagógiai Kar. Ráadásul olyan különleges és egyedülálló intézményekkel egészül ki, mint az Egészségügyi Centrum, a Pannon Lovasakadémia, a bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpont, vagy a Takarmánytermesztési Kutatóintézet. Ezekre az egyedi adottságokra, valamint a karokon folyamatosan fenntartott kiváló szakmai és tudományos munkára építve bővül és tökéletesedik folyamatosan az egyetem képzési szerkezete.

Merre tart? Az egyetem célja, hogy a felsőfokú szakképzésektől a doktori tanulmányokig az egyetem által felölelt valamennyi tudományágban használható, korszerű tudást adhasson át neked. Céljuk, hogy -figyelembe véve az európai régió szakember-szükségletét- olyan szakembereket képezzenek, akik az egyetemen elsajátított ismeretek birtokában a világon bárhol megfelelnek a munkahelyek elvárásainak, bármilyen munkakörnyezetben képesek magas színvonalon ellátni a feladatukat.. Ezért a KE kiemelten fontosnak tartja a várossal és a megyével való szoros együttműködést is.

Miért érdemes vele tartanod? A Kaposvári Egyetem hallgatóbarát intézmény. Korszerű és jól felszerelt előadó- és szemináriumi termekkel, internet szolgáltatással, könyvtárral és laboratóriumokkal segíti a megszerzett tudásod elmélyítését. Mindemellett menő, parkosított campus, kollégiumi ellátás, számtalan jobbnál jobb sportolási és szórakozási lehetőség vár téged, ha ide jelentkezel. A Kaposvári Egyetem a térség modern és gyorsan fejlődő intézménye, határokon átnyúló kapcsolatrendszerrel rendelkezik, kiemelt figyelmet fordítva nemzetközi kapcsolatainak további bővítésére. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező kutatógárdája az oktatás és kutatás területén egyaránt elismertséget jelent világszerte a Kaposvári Egyetemnek. Az egyetemet minden jelenlegi és volt hallgató is a magáénak érzi, hiszen a KE figyelemmel kíséri végzett hallgatói pályáját és lehetőséget biztosít számukra az egyetemi életben való további részvételre.

Ugye már látod, mi folyik az iskola falain belül. Tetszik is? Akkor jelentkezz és tarts a Kaposvári Egyetemmel és érezd át a pezsgést!

 


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet