Alkalmazott látványtervezés

Kaposvári Egyetem

A szak értékelései >>
Művészeti Kaposvári Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

Jól rajzolsz és imádod a művészetet? Egy olyan szakmában szeretnél elhelyezkedni, ahol kiélheted a kreativitásodat? Szívesen dolgoznál színházak, filmek látványvilágán? A Kaposvári Egyetem alkalmazott látványtervező szakja mindezt biztosítja neked.

Persze ehhez neked is bele kell adnod apait-anyait, hiszen a felvételi során meg kell felelned egy alkalmassági és egy gyakorlati vizsgán, sőt még az otthonról hozott, előre elkészített műveiddel is le kell nyűgöznöd a felvételi bizottságot. Ezeket a rajzokat (eredeti tanulmányrajz bármilyen technikával; színházi tervezéssel kapcsolatos munkák: díszlet, látvány- és jelmezterv) az alkalmassági vizsgára kell majd magaddal vinned. Ha az első szelekció során megfelelőnek bizonyulsz, akkor következik a gyakorlati vizsga, ami két szakaszból áll. Az első szakasz feladatai: tanulmányrajzok élő modell után fél íves méretben, térábrázolási feladat szabadon választott technikával, kosztümös figura környezettel, szabadon választott színes technikával. A második szakaszban csak azok vehetnék részt, akik az elsőt sikeresen teljesítették. Ebben a részben egy megadott szakmai feladat elkészítése a cél, majd beszélgetned kell a felvételi bizottság tagjaival szakmai és általános műveltségi témákról.

Nem hiába van szükség az előválogatóra, hiszen a szak célja, hogy a későbbiekben majd olyan szakember legyél, aki képes a hazai és nemzetközi színházi műhelyekben, a filmes illetve televíziós produkciókban, művészeti rendezvények és kiállítások létrehozásában magas szinten összetett tervezői feladatokat megoldani. A hat félév alatt elsajátítod a tervezéshez szükséges speciális ismereteket, a képzés megtanít az önálló feladatmegoldásra, és megszerzed a szükséges gyakorlati tudást is.

Mivel a mai világban egyre több filmes, és színházi produkció készül, sok kiállítást és egyéb kulturális rendezvényt szerveznek, nagy szükség van a látványtervező szakemberekre. Ha az alapképzés után még nem szeretnél elhelyezkedni, a képzés felkészít arra is, hogy mesterképzésben folytasd a tanulmányaidat.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom