Állattenyésztő mérnöki

Kaposvári Egyetem

A szak értékelései >>
Agrár Kaposvári Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Te voltál az, akit a kötelező ovis tanyalátogatáson nem lehetett elráncigálni a karám mellől? Mindent tudsz a haszonállatokról és azok gondozásáról? A „paraszt” szóról nem a pejoratív értelme, hanem a falun élő, szorgalmasan dolgozó gazda jut először eszedbe? Jobb szakot nem is választhatnál, mint az állattenyésztő mérnökit!

A Kaposvári Egyetemen kifejezetten állattenyésztési szakirányú képzés több mint 30 éve folyik, az intézmény erre specializálódott. Magyarországon 1974-ben itt adták ki az első állattenyésztő mérnöki oklevelet. Jelenleg a képzés a hét féléves alapszakon és a négy féléves mesterképzésben zajlik. A Kar gyakorlati képzése az agrár-felsőoktatásban egyedülálló, 1129 hektáron gazdálkodó saját Tan- és Kísérleti Üzem által biztosított lehetőségeken túl, közel félszáz mezőgazdasági üzemben folyik. A Kaposvári Egyetem Pannon Lovas-akadémiája, valamint az 1360 hektáron elterülő bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpont speciális feltételrendszerrel segíti az Állattudományi kar képzési programját.

Ahhoz, hogy a szakra felvételt nyerj, szükséged van kettő, a szakmához kapcsolódó érettségi tárgyra. Ez lehet az angol, választhatsz természettudományos tárgyak közül, vagy a szakmai ismereteidet is bevetheted (pl.: környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek, gépészeti alapismeretek, informatikai alapismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, stb.) A képzés célja az, hogy olyan szakember legyél, aki magas szakmai tudással, idegen nyelvi kommunikációs készséggel, széleskörű természettudományi, agrárműszaki, élelmiszergazdasági és technológiai ismeretekkel, valamint az állattenyésztés területén speciális elméleti és gyakorlati képzettséggel rendelkezik.

Ahhoz, hogy igazán azt tanuld, ami érdekel, ötféle specializáció közül választhatsz: gazdasági állatok tenyésztése és szaporítása, lótenyésztő, társ- és hobbiállat-tenyésztő, zoopedagógia és vadgazda. Ezek a specializációk és modulok olyan felkészültséget adnak, hogya mesterképzésen is folytathatod a szakmában való elmélyülést. A tanulmányok egyből folytathatók az Állattenyésztő mérnöki (MSc), az Agrármérnöki (MSc) és a Takarmányozási-takarmánybiztonsági mérnöki (MSc) mesterszakon.

Azonban, ha nem szeretnél továbbtanulni, akkor is rengeteg lehetőséged van elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Tárt karokkal várnak az állami és magántulajdonú mezőgazdasági üzemek, tenyésztő cégek és vállalatok, farm típusú gazdaságok állattenyésztési munkaterületein termelésirányítói közép-és felsővezetői munkakörei, a feldolgozó- és élelmiszeripar területe, ahol szervezői és értékesítési feladatokat tölthetsz be, és ott van még a takarmányipar és a mezőgazdasági szakigazgatás is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom