Elektronikus ábrázolás

Kaposvári Egyetem

A szak értékelései >>
Művészet-közvetítés Kaposvári Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 275 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 275 000 Ft

Szeretsz rajzolni, de nem elsősorban papírra, hanem a számítógépeden? Ismered a képszerkesztő programokat, és konyítasz valamennyit a weblapszerkesztéshez is? Szeretnéd viszontlátni munkád gyümölcsét különféle weboldalakon? Ha ezekre „igen” a válaszod, akkor a Kaposvári Egyetem elektronikus ábrázolás szakját neked találták ki!

A szakra többlépcsős felvételi jelenti a belépőt. Először is tíz darab saját készítésű munkát kell benyújtanod, amiből minimum három darabnak hagyományos, szabadkézi technikával kell készülnie ( rajz, grafika, festmény). Az anyagokat az alkalmassági vizsgára kell majd magaddal vinned. A felvételi bizottság tagjai rákérdezhetnek a munkáidra és a szakmai tudásodra. Ha megfeleltél az alkalmassági vizsgán, egy egynapos gyakorlati vizsgán kell részt venned, ahol a feladatod alakrajz emberfiguráról és egy kreatív tervezési feladat hagyományos eszközökkel. Ezeket felvételi elbeszélgetés követi, ahol a bizottság felméri milyen a szakmai, műveltségi és művészettörténeti felkészültséged.

Az alapképzés hat féléve alatt olyan szakemberré válhatsz, aki az elektronikus ábrázolás területén megfelelő elméleti és gyakorlati felkészültséggel rendelkezik. Megismered az elektronikus képalakítás gyakorlatát, a digitális képnyelv, a technikai kép, a tervezőgrafika, valamint a vizuális kommunikáció különböző területeit. Az itt végzettek tisztában vannak a Magyarország és más országok vizuális művészeti életét érintő sajátosságokkal és problémákkal.

Hogy azt tanulhasd, ami igazán érdekel, három szakirány közül választhatsz: webdesign, képanimátor és elektrográfia. A megszerzett ismereteidet nagyon jól kamatoztathatod majd a vizuális és környezetkultúra-tanár mesterképzésben is.

Ezzel a szakmával a kezedben sosem fogsz unatkozni, miközben felelősségteljes feladatokat vállalhatsz a kulturális élet különböző színterein.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom