Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

Te vagy az, aki sosincs rajta a fényképen, mert nem csak pózolni tudsz a kamera előtt, és nézegetni szereted a fotókat, hanem készíteni is? Már kiskorodban is odavoltál a kattintgatásért, és most úgy érzed, hogy ez lehet a jövőd? Ne szalaszd el a tehetségedet, jelentkezz a Kaposvári Egyetem fotográfia szakjára!

Ahhoz, hogy elkezdhesd a szakot, megfelelő teljesítményt kell nyújtanod egy többlépcsős felvételin. Hogy le tudják mérni a felkészültségedet, személyesen kell bemutatnod egy 15 darab, hosszanti oldalán minimum 24 cm-es, fekete-fehér, vagy színes saját munkából álló válogatást. Ezután következik a második forduló, amely két részből áll. Az első szakaszban egy előre megadott szakirodalom alapján töltesz ki egy szakmai és műveltségi tesztet. Ezután jön a gyakorlati rész, fotóznod kell egy megadott témában. Ehhez persze az iskola adja a technikai hátteret. Utána már csak egy prezentáció, és beszélgetés van hátra a felvételi bizottság tagjaival.

Megéri küzdeni, ugyanis a hat féléves szak biztosítja a szakmai feladatok ellátásához szükséges művészeti, művelődéstörténeti, tervezői, technikai, továbbá a kor színvonalán álló és továbbfejlesztésre alkalmas fotográfiai ismereteket, a fotográfusi munkához szükséges magyar és idegennyelvi kommunikációs képességeket. Ha úgy döntesz, hogy továbbtanulnál, semmi gond, a fotográfustervező művész mesterszak csak rád vár!

Ezen kívül a munkaerőpiacon is boldogulni fogsz, mivel a fényképezés, a képalkotás folyamatait professzionális módon ismerők és használók elhelyezkedési lehetőségei rendkívül szélesek itthon és persze külföldön is. A fényképek mindenhol ott vannak, nyomtatott és elektronikus sajtó, reklámok, árupropaganda, az internetről pedig már ne is beszéljünk! A fotókra igény van, és te leszel az, aki elkészíti őket!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom