Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki

Kaposvári Egyetem

A szak értékelései >>
Agrár Kaposvári Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft

Jobban szeretsz vidéken lenni, mint városban? Megnyugtat a mezőgazdasági munkagépek zaja? Mosollyal az arcodon nézel végig egy-egy nagyobb búza vagy napraforgó ültetvényen? A gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakot neked találták ki!

A szak elvégzésével olyan mérnök leszel, aki a mezőgazdasági termelés, a termékfeldolgozás, a kereskedelem, valamint a kapcsolódó gazdasági és pénzügyi szolgáltatások területén érzi igazán otthon magát. Észreveszed és átlátod a vidéki térségek mai problémáit, majd meghatározod a fejlesztések lehetséges irányvonalait, vagy akár a konkrét fejlesztési programokkal is előállhatsz, aminek a megvalósítása, menedzselésére és folyamatainak ellenőrzése is a te feladatod.

Azonban először is, ahhoz hogy bekerülj erre a hét féléves képzésre, az érettségi tárgyaid között szerepelnie kell kettőnek az angol, német, matematika, valamelyik természettudományos tárgy, vagy szakmai előkészítő tárgy (környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek, közgazdasági alapismeretek, közlekedési alapismeretek, stb.) közül.

A főbb tantárgyaid olyanok lesznek, mint például a matematika, az informatika, a makroökonómia, a statisztika, a közigazgatási alapismeretek, az agrárismeretek, a mezőgazdasági alapismeretek, a növénytermesztés, a kertészet vagy az állattenyésztés. A képzés folyamán két specializáció közül választhatsz; az emberi erőforrás menedzsment, és a kereskedelem és marketing. Ahhoz, hogy megkapd a diplomádat 30 kredit értékű összefüggő szakmai gyakorlatot kell teljesítened.

Ha sikeresen elvégezted a szakot, könnyedén elhelyezkedhetsz saját- és társas vállalkozásoknál, szövetkezeteknél, pénzintézeteknél, biztosítótársaságoknál, önkormányzatoknál, a szakigazgatás hivataloknál, szaktanácsadó szervezeteknél.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom