Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 250 000 Ft

Elég empátiával, türelemmel és segítőkészséggel állsz a hátrányos helyzetű gyerekekhez? Tudnád és szeretnél velük foglalkozni, és tanítani őket? A Gyógypedagógia a te szakod!

Ha erre a négy éves képzésre szeretnél felvételt nyerni, magyarból mindenképp, és választhatóként biológiából vagy egy idegen nyelvből kell a lehető legjobb érettségi vizsgát tenned. Emellett még részt kell venned egy beszédalkalmassági vizsgán is.

A képzés folyamán ahhoz, hogy olyan szakember legyél, aki képes segítséget nyújtani a fogyatékos, sérült, akadályozott gyermekeknek, fiataloknak, és tudja alkalmazni a diagnosztikus, fejlesztő, tanító, terápiás és rehabilitációs módszereket, olyan alaptárgyakat kell elsajátítanod, mint például az anatómia, fejlődéstan, gyermekpszichiátria, vagy a személyiségfejlesztés. Érdeklődésednek megfelelően két szakirány: a logopédia és a tanulásban akadályozottak pedagógiája- közül választhatsz. A logopéda szakirányon a második szemeszterben megismétlik a beszédalkalmassági vizsgát, ahol fel kell olvasnod egy szabadon választott, egyoldalas prózai szöveget, valamint tesztelik a szakmai jártasságodat is. A gyakorlati képzettséget a jól felszerelt, és hozzáértő mentorokkal ellátott kaposvári intézményekben (Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola) továbbá több Somogy, Tolna és Baranya megyei óvodában és iskolában szerezheted meg.

Miután kézhez kaptad a diplomádat elhelyezkedhetsz óvodákban, iskolákban, gyógypedagógiai módszertani központokban, de a gyermekvédelem és az egészségügy szintén kínál lehetőségeket. Ne feledd, nagy felelősséggel jár a kisgyermekek oktatása, de nagyon jó érzés, mikor láthatod a munkád gyümölcsét!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom