Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 275 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 275 000 Ft

Jobban ki tudod magad fejezni rajzban, mint írásban vagy beszédben? Ismered a rajzolási technikákat, és előszeretettel használod is őket? Ebből szeretnél megélni, csak nincs ötleted hogyan? Jelentkezz a Kaposvári Egyetem képi ábrázolás szakjára!

A szakra való bejutáshoz részt kell venned egy három részből álló felvételin. Az alkalmassági vizsga első felében tíz darab saját munkát kell bemutatnod. A tíz munka közül legalább ötnek tanulmány-rajznak/festménynek kell lennie tárgy- tér- és emberi figura ábrázolás tárgykörben. A második részben gyakorlati feladatot kapsz, ami alakrajz emberfiguráról és festési, tervezési gyakorlatokat tartalmaz. Ezután következik egy felvételi elbeszélgetés, ahol számot kell adnod a szakmai, műveltségi, művészettörténeti felkészültségedről.

A hat féléves képzés végén biztos alapjaid lesznek a vizuális világban való tájékozódáshoz, otthon leszel a képalakítás hétköznapi és művészeti ágazataiban úgy, mint a képek elemzésében és azok létrehozásában. Érdeklődésednek megfelelően két szakirány közül választhatsz: festészet és képgrafika. Ha elég ügyes és elhivatott vagy a szakma iránt, tanulmányaidat környezetkultúra-tanár mesterképzésben folytathatod.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom