Lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnöki

Kaposvári Egyetem

A szak értékelései >>
Agrár Kaposvári Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft

A ló egy kifinomult, kecses állat, nem csoda, hogy annyian kedvelik. Te is közéjük tartozol? Tudsz lovagolni, és bánni velük, ismered a fajtákat és ha teheted, minden szabadidődet az istállóban töltöd? Egy olyan szakmát kínálunk neked, ami egyben a hobbid is lehet. A lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnökit Kaposváron.

A lovas szakemberekből hiány van manapság, ez a szak ezt kívánja pótolni. A képzés rendkívül gyakorlatorientált, a cél az, hogy az állattenyésztési, növénytermesztés és élelmiszer-előállítási ismereteken túl a lóval kapcsolatos tudományterületekkel is tisztában legyél.

A hét féléves képzés első két szemeszterében olyan alapozó tárgyakat tanulhatsz, melyek a ló faji sajátosságira, a lóval kapcsolatos ismeretkörökre térnek ki, és ekkor már egyetemi keretek között nyeregbe is pattanhatsz. Az első két félévben kötelező gyakorlatokon kell részt venned, ahová akár saját lovadat is magaddal viheted. A képzés során két szakirány közül választhatsz: lovassport menedzser vagy lovas edző. Hogy a hetedik féléves szakmai gyakorlatodat külföldön is letölthesd, a második félévtől kiemelt lovas szaknyelvi képzést kapsz.

A diplomád kézhez vétele után aktívan hozzájárulhatsz a magyar lovaskultúra fejlesztéséhez!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom