Mezőgazdasági mérnöki

Kaposvári Egyetem

A szak értékelései >>
Agrár Kaposvári Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Már az oviban szívesebben játszottál traktorral, mint sportkocsival? Vagy csak később jöttél rá, hogy érdekel a földművelés, a növénytermesztés és a haszonállatok? Akár így van, akár úgy, ha egy átfogó, minden ezzel kapcsolatos ismeretre kiterjedő képzésre szeretnél jelentkezni, ajánljuk neked a Kaposvári Egyetem Mezőgazdasági mérnök szakját.

A Kaposvári Egyetemen kifejezetten agrárképzés több mint 30 éve folyik, az intézmény erre specializálódott. A kar gyakorlati képzése az agrár-felsőoktatásban egyedülálló, 1129 hektáron gazdálkodó saját Tan- és Kísérleti Üzem által biztosított lehetőségeken túl, közel félszáz mezőgazdasági üzemben folyik. A Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémiája, valamint az 1360 hektáron elterülő bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpont speciális feltételrendszerrel segíti az Állattudományi Kar képzési programját.

Ahhoz, hogy a hét féléves szakra felvételt nyerj, szükséged van kettő, a szakmához kapcsolódó érettségi tárgyra. Ez lehet az angol, választhatsz természettudományos tárgyak közül, vagy igazán szakmai ismereteidet is bevetheted (pl.: környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek, gépészeti alapismeretek, informatikai alapismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, stb.)

A képzés célja, hogy olyan szakember váljon belőled, akinek a tudása a mezőgazdasági termelés, feldolgozás és gazdálkodás területeit öleli fel. Áttekintő ismereteket kapsz az agrártermelésről és megismerkedhetsz az állattenyésztés és a növénytermesztés ágazatának speciális ismeretanyagával valamint az egyes gazdasági állatfajok tartásával és a gazdaságilag jelentős növények termesztésével kapcsolatos ismeretekkel.

Az egyetemen a főbb tárgyaid többek között például az agrokémia, a talajtan, az állategészségtan, a takarmányozástan, a gyepgazdálkodás, a földműveléstan, a növénytermesztéstan, a növénynemesítés, a növényvédelem és a kertészet lesznek. Ezen kívül persze, szakiránytól függően lesznek specifikus tárgyaid is. Érdeklődésednek megfelelően három specializáció – állattenyésztési, növényvédelmi, élelmiszertudományi – közül választhatsz.

A mezőgazdasági diplomával rendelkező fiatalokra nagy a kereslet az állami és magántulajdonú mezőgazdasági üzemekben, tenyésztő cégeknél, gazdaságokban. A feldolgozó- és élelmiszeripar területén irányítási, szervezési és értékesítési feladatai várják a friss, jól képzett munkaerőt. A fiatal mérnökök iránt jelentős a külföldi érdeklődés is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom