Mozgóképkultúra és médiaismeret

Kaposvári Egyetem

A szak értékelései >>
Művészet-közvetítés Kaposvári Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 275 000 Ft

Mindig is izgalmasnak tartottad a média és a filmek világát? A tévéműsoroknak nem a témája, hanem a szakmai háttere érdekelt? Még nem tudod a kamera előtt vagy mögött szeretnél állni? Nem is kell, hogy eldöntsd, hiszen a Kaposvári Egyetem Mozgóképkultúra és médiaismeret szakján olyan szakember lehetsz, aki otthon van a sajtó minden írott és multimédiás műfajában!

Ahhoz, hogy felvételt nyerj a szakra, először is el kell küldened egy saját alkotásod (3 perces film vagy 30 darabból álló fotósorozat/képregény/rajzsorozat vagy 15000 karakteres filmnovella), majd ezeket a felvételi bizottság előtt be is kell mutatnod. Ezen kívül kell tartanod egy kiselőadást egy szabadon választott weboldalról, filmről, tévé -vagy rádióműsorról, végül pedig egy elbeszélgetésen mérik le a szakmai tudásodat film-és médiatörténeti témában.

A szak hallgatójaként jártasságot szerzel a média műfajaiban, azoknak előállítási folyamataiban, történetében. Foglalkozol filmelmélettel, animációs tervezéssel, gyártási ismeretekkel, hangtechnikával, televíziózással és még webdizájnnal is.

A hat féléves képzés végén választhatod a továbbtanulást, hiszen megfelelő képzettséggel fogsz rendelkezni ahhoz, hogy mesterfokon folytasd a tanulmányaidat, de elhelyezkedési lehetőséged is bőven akad majd. Dolgozhatsz bármely mozgóképes szakmában, tévénél, nyomtatott és internetes médiumoknál vagy akár a közművelődés területén is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom