Nemzetközi tanulmányok

Kaposvári Egyetem

A szak értékelései >>
Társadalomtudomány Kaposvári Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Ha érdekelnek a globális társadalmi és gazdasági folyamatok, a nemzetközi politika és az Európai Unió, és meg szeretnéd ismerni Magyarország helyét a világban, akkor számodra a nemzetközi tanulmányok szak a legjobb választás.

A Kaposvári Egyetemen a nemzetközi tanulmányok szakon kis létszámú évfolyamokat indít, ami garantálja, hogy az oktatók oda tudnak figyelni minden egyes hallgatóra. A képzés során bevezetést kapsz a rokon társadalomtudományokba (közgazdaságtan, jog, politológia, szociológia), részletesen tanulsz az Európai Unióról, a diplomácia és a biztonságpolitika világáról, Magyarország helyéről a nagyvilágban, a nemzetközi gazdaságról, aktuális nemzetközi problémákról és konfliktusokról. A képzés során európai tanulmányok szakirányra specializálódhatsz. A nemzetközi tanulmányok szakos diploma megszerzéséhez két nyelvvizsgára lesz szükséged, de ettől nem kell megrettenned, mert az egyetem számos szaknyelvi kurzust kínál fel. A KE több európai egyetemmel is kapcsolatban áll, hogy egy félévet külföldön is eltölthess.

Miután megszerezted az alapszakos diplomádat, számos helyen el tudsz helyezkedni. A Külügyminisztérium, az államigazgatás és az Országgyűlés külügyi és európai integrációs részlegei, nagyobb önkormányzatok, alapítványok, médiumok és vállalatok is szívesen alkalmaznak ilyen végzettségű szakembereket. Ha tovább tanulnál, akkor bármelyik másik egyetem nemzetközi tanulmányok, politológia vagy más társadalomtudományi MA szakjain is folytathatod tanulmányaidat.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom