Növénytermesztő mérnöki

Kaposvári Egyetem

A szak értékelései >>
Agrár Kaposvári Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft

A biológiakönyvben a kedvenc fejezeted növényekkel foglalkozott? Tudod mi a különbség a saláta és a káposzta között? Esetleg van saját kiskerted, vagy inkább a nagyobb területen termeszthető haszonnövények kötnek le? Szeretnél később agrár területen dolgozni? Megvan a neked való szak: a növénytermesztő mérnök!

A Kaposvári Egyetemen kifejezetten agrár szakirányú képzés több mint 30 éve folyik, az intézmény erre specializálódott. A kar gyakorlati képzése az agrár-felsőoktatásban egyedülálló, 1129 hektáron gazdálkodó saját Tan- és Kísérleti Üzem által biztosított lehetőségeken túl, közel félszáz mezőgazdasági üzemben folyik. A Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémiája, valamint az 1360 hektáron elterülő bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpont speciális feltételrendszerrel segíti az Állattudományi kar képzési programját.

Ahhoz, hogy a szakra felvételt nyerj, szükséged van kettő, a szakmához kapcsolódó érettségi tárgyra. Ez lehet az angol, választhatsz természettudományos tárgyak közül, vagy igazán szakmai ismereteidet is bevetheted (pl.: környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek, gépészeti alapismeretek, informatikai alapismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, stb.)

Az egyetemen a főbb tárgyaid többek között például a növénytan-növényélettan, a talajtan, az agrometeorológia, a földműveléstan és földhasználat, a növénytermesztéstan és a növénynemesítés lesznek.

Ha elvégzed ezt a hét féléves képzést, a szántóföldi és a kertészeti termelés, feldolgozás és gazdálkodás specialistája leszel. A szak áttekintő ismereteket nyújt az agrár termelésről és azon belül kiemelten foglalkozik a növénytermesztés és nemesítés ágazatának különleges ismereteivel. A szakma-specifikus ismeretek között kiemelten tárgyalja a gazdaságilag jelentős növény kultúrák termesztésével kapcsolatos ismereteket.

A diplomád megszerzése után nagy esélyed van állami és magántulajdonú mezőgazdasági üzemeknél, tenyésztő cégeknél és vállalatoknál közép és felső vezetői munkakörben elhelyezkedni. A fiatal mérnökök iránt jelentős az érdeklődés a külföldi tulajdonú cégek és vállalkozások, továbbá a mezőgazdasági szakigazgatás, a takarmányipar, az agráriumnak hitelező bankszféra és a biztosító társaságok részéről is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom