Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 115 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 115 000 Ft

Ha az a típusú fiatal vagy, aki imádja a gyerekeket, van hozzájuk türelme, és persze elég gondoskodó ahhoz, hogy egy egész ovis csoportnak jusson a figyelemből, akkor nincs kétség. Az Óvodapedagógia a te szakod!

Itt ugyanis a 3-7 éves gyerekek neveléséhez készítenek fel a megfelelő elméletei ismeretek és pedagógiai gyakorlat megszerzésével. A cél, hogy olyan pedagógiai szakember legyél, akinek megvan a kellő ismerete, készsége és képessége a kisgyerekek nevelésére, vagy a képzés második ciklusban történő folytatására. Különböző specializációkat is választhatsz, ilyen a „német nyelv az óvodában”, aminek elvégzésével alkalmas leszel német nyelvű foglalkozások levezetésére. Persze ehhez a megfelelő nyelvismeret elvárás.

Természetesen a továbbtanulást is támogatjuk, az alapképzés mellett jelentkezhetsz egy hat féléves romológia specializációra is, ami hasznos lehet a romológia MA és romológia tanári MA szakokon. Ezen kívül felvehetsz még védelmi specializációt is, amelyet a védelmi mesterképzési szakokon folytathatsz.

Mivel kisgyerekekkel nem lehet csupán elméletben foglalkozni, ezért a hallgatók a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában végeznek gyakorlatot.

A megszerzett diplomáddal különböző fenntartású (önkormányzati, egyházi, alapítványi és magán) óvodákban tudsz elhelyezkedni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom