Pénzügy és számvitel

Kaposvári Egyetem

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Kaposvári Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Szeretnél egy családias hangulatú, vidéki egyetemen versenyképes diplomát szerezni? Érdekel a pénzügyi tervezés, a nemzetközi pénzpiaci folyamatok? A Kaposvári Egyetem pénzügy és számvitel alapszakán ezt megteheted, ráadásul a képzés a Budapesti Corvinus Egyetem közreműködésével zajlik.

A tananyag négy nagyobb részre osztható, melyek a közgazdaságtan különböző aspektusait járják körül. Tanulni fogsz módszertani tárgyakat (gazdasági matematika, informatika, statisztika), elméleti gazdasági ismereteket (mikro- és makroökonómia) és üzleti alapozó ismereteket (mint gazdasági jog, adózási ismeretek, számvitel). Az alapos közgazdasági és módszertani ismeretek megszerzése mellett pedig a gazdaságban lebonyolódó pénzügyi folyamatokkal, valamint a gazdasági események elszámolási és értékelési rendszerével is megismerkedsz. A KE-n két specializáció közül választhatsz: vállalkozási és közpénzügyi specializációkra jelentkezhetsz. A hetedik félévben kerül sor a kötelező szakmai gyakorlatra, melyet eltölthetsz a NAV-nál, hitelintézeteknél és számos vállalkozásnál – így alkalmad nyílik élesben is gyakorolni a tanultakat.

Szeretnéd tudni, hová juttat a szak a három és fél év alatt? Képes leszel pénzügyi tevékenységek tervezésére, elemzésére és értékelésére, a gazdálkodással kapcsolatos financiális döntések előkészítésére, valamint a gazdálkodási folyamatok összehangolására és szervezésére. Ugye jól hangzik?

Tanulmányaid befejezése után gazdasági mesterszakon vagy felsőfokú szakképzésben képezheted magad tovább. Ha inkább munkahely után néznél, diplomáddal gazdálkodó szervezeteknél, az államháztartás intézményeinél, önkormányzatoknál, bankoknál és hitelintézeteknél, adóhivatalok szerveinél (NAV; VPOP; illetékhivatalok önkormányzati adóirodák), non profit szervezeteknél, pénzügyi vállalkozásoknál tudsz elhelyezkedni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom