Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 115 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 115 000 Ft

Szereted a gyerekeket, esetleg már többször bébiszitterkedtél, vagy vállaltál tanítást? Ismered őket, és van elég türelmed és kitartásod foglalkozni velük? Nem tudod figyelmen kívül hagyni őket, mikor kérdő tekintettel várnak tőled választ egy számukra bonyolultnak tűnő kérdésre? A Tanító szak pont neked való!

A szak elvégzése után olyan pedagógiai szakember leszel, aki alkalmas arra, hogy oktassa és nevelje az általános iskolás korosztályt. A képesítéssel elláthatod az összes 1–4. osztályos, és 5–6. osztályos tanári feladatait legalább egy műveltségi területen.

Ahhoz, hogy a szakra felvételt nyerj, egy három részből álló (beszéd, testnevelés, ének-zene) alkalmassági vizsgán kell részt venned.

A nyolc féléves képzési időben az alapvető elméleti ismeretek mellett (pedagógia, pszichológia, társadalomismeret) kötelezően választanod kell egy műveltségterületi modult is, ezek közül néhány: magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, matematika, rajz, ének. A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolával együttműködve a szakkal párhuzamosan lehetőség van hitoktató diploma megszerzésére. Természetesen a gyakorlati oktatás is kiemelt szerepet kap, a nappali tagozatos hallgatók gyakorlatuk első félévében óvodát is látogatnak a hospitálás keretén belül (a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában) a tanítási gyakorlatot pedig külsős intézményekben végzik.

A megszerzett diplomáddal különféle önkormányzati, egyházi, alapítványi és magán intézményekben oktathatod a kis lurkókat.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom