Természetvédelmi mérnöki

Kaposvári Egyetem

A szak értékelései >>
Agrár Kaposvári Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Esti önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Sokat kirándulsz, túrázol? Tudod melyik fának milyen a termése és melyik gombát lehet nyugodtan megcsinálni pörköltnek? Mindent megteszel azért, hogy megvédd az anyatermészetet és a benne élő növényeket, állatokat? Mit szólnál hozzá, ha egész életedben hivatásszerűen ezzel foglalkozhatnál? Válaszd a Kaposvári Egyetem Természetvédelmi mérnöki szakját!

A képzés végére olyan szakember leszel, aki képes a természetvédelem általános és sajátos feladatainak a megtervezésére, szervezésére, irányítására és végrehajtására. A különféle szervezetekkel együttműködve érvényesíteni tudod a természetvédelmi elveket és előírásokat, valamint részt vehetsz a természetvédelmi turizmus szervezésében is.

Ahhoz, hogy bekerülj erre a hét féléves képzésre, a szabadon választható érettségi tárgyad között szerepelnie kell kettőnek az angol, német, matematika, valamelyik természettudományos tárgy, vagy szakmai előkészítő tárgy (környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek, közgazdasági alapismeretek, közlekedési alapismeretek, stb.) közül.

Az alapszakon a kötelező tananyag (állatföldrajz, növényföldrajz és társulástan, éghajlattan, természetvédelmi biológia, alkalmazott ökológia, etológia természetvédelmi állatrendszertan, élőhelyismeret, állatvédelem, tájvédelem és tájrendezés, Magyarország védett természeti értékei, környezetgazdálkodás, vezetés és munkaszervezés) mellett fakultatívan felvehetőek még olyan tárgyak, mint az ornitológia, hidrobiológia, erdészeti ökológia, vagy a zárttéri vadtenyésztés. A képzés természetesen nem csak elméletből áll, a gyakorlati munkát segíti az egyetem területén található Hal Laboratórium, Hidrobiológiai Laboratórium, a Kémia-biológa Tanszék Analitikai Laboratóriuma, a Szárazföldi Ökológiai Laboratórium, valamint a Géntechnológiai Laboratórium. A terepgyakorlatok helyszíne elsősorban a közelben található Duna-Dráva Nemzeti Park, a Balatonfelvidéki Nemzeti Park, a Boroka-melléki Tájvédelmi Körzet (NGO), de hallgatóink az ország valamennyi nemzeti parkjában szakmai látogatást tesznek.

A diploma kézhezvétele után rengeteg területen tudsz elhelyezkedni, ilyenek például a természetvédelmi területeken tevékenykedő mezőgazdasági és erdőgazdasági vállalkozások, a hazai és nemzetközi nem kormányzati szervezetek, a természetvédelmi szakigazgatási szervek és szakhatóságok, de akár szakoktató is lehetsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom