Kecskeméti Főiskola

Kecskeméti Főiskola

Hamarosan!

 Csatlakozz te is a dél-alföldi régió legnagyobb főiskolájának közösségéhez, legyél egy emberközpontú, egész életen át tartó kötődést és tanulást biztosító intézmény hallgatója! A Kecskeméti Főiskolán a legkorszerűbb eszközökkel és módszerekkel tanulhatsz.

A Kecskeméti Főiskola jelenlegi formájában elég zsenge korúnak számít, 2000. január 1-jén alakult meg, amikor egyesültek a Kecskeméten működő felsőoktatási intézmények. Az egyesüléssel a korábbi intézmények kari rangot kaptak, így a Kecskeméti Főiskola három karral – Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar, Kertészeti Főiskolai Kar, Tanítóképző Főiskolai Kar – működő felsőoktatási intézmény lett. 2000 óta jelentős fejlesztéseket hajtottak végre mind az oktatás, mind az infrastruktúra területén. Az ún. homokbányai városrészben két laktanyaépület felújításával közel 500 férőhelyes kollégiumot alakítottak ki, 2011-ben pedig ugyanitt uniós forrásból elkészült a Tudósház, amely egy olyan sokszínű oktatási,kulturális és tudományos központ, amely nemcsak a főiskola jövőjében játszik kiemelt szerepet, hanem multifunkcionális közösségi térként is szolgál.

Mivel a főiskola fő értéke a hallgató, így mindent megtesz azért, hogy te jól érezd magad, miközben magas szintű oktatásban veszel részt. Itt kiélheted a kreativitásodat és az ötleteidet: segítjk a szabad kutatási témaválasztást, és törekszünk a hallgatók számára ösztönző tanulási környezet megteremtésére. Mindegyik kar tökéletesen illeszkedik az adott gazdasági és társadalmi környezetbe, és igazodik az aktuális munkaerőpiaci igényekhez. A GAMF Karon a műszaki mellett megjelent az informatikai képzés is, 2012-ben a Mercedes kecskeméti letelepedésének hatására pedig beindult a járműmérnöki képzés a főiskolán, amelyhez másfél milliárd forintos beruházással épült fel a Járműtechnológia tanszék új épülete. A kar 2012-ben elsőként az országban a helyi gyárakkal együttműködve, beindította a duális képzést.

Bővültek a lehetőségek a Kertészeti Főiskolai Karon is, ahol a hagyományos kertészmérnök képzés mellett most már gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnökök és a környezetgazdálkodási agrármérnökök képzése is folyik. A karon a kutatás előremozdítása érdekében új környezettudományi intézetet alakított ki a főiskola.

Ha szeretnél egy olyan felsőoktatási intézmény hallgatója lenni, ahol a cél a gazdasági és társadalmi élet változásaihoz igazodó, folyamatosan megújuló, versenyképes, rugalmas és színvonalas képzés megvalósítása, akkor válassz a Kecskeméti Főiskola agrár- és műszaki-mérnöki, óvópedagógusi és tanítói képzései közül!

 


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet