Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 230 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

Az anyagmérnöki szak akkor való neked, ha igazán sikeres szeretnél lenni a műszaki életben. Ha felsőfokú tanulmányaid után több speciális és izgalmas munkalehetőség közül szeretnél választani. Ha biztonsággal szeretnél eligazodni a műszaki- és anyagtudomány labirintusában. Ha szeretnél olyan gyakorlatközpontú, közvetlen ipari kapcsolatokkal rendelkező képzésben részt venni, amely profi ismereteket nyújt neked.

Miről szól a szak a Kecskeméti Főiskolán? A különböző anyagok, fémek, kerámiák és műanyagok előállítása, feldolgozása, minőségük ellenőrzése, és különösen alkalmazása speciális ismereteket követel meg. Az anyagmérnöki alapszakon megismerheted előállításuk módszereit, szerkezetük és tulajdonságaik vizsgálati módszereit, valamint feldolgozásuk technológiáit. A szakon végzett mérnökök ezen túlmenően képesek lesznek a folyamatok irányítására, szervezésére, továbbá a minőség biztosítására is. Az anyagmérnöki szakot sikeresen elvégzett hallgatók folytathatják tanulmányaikat a kétéves anyagmérnöki mesterképzésben.

Mi mindennel fogsz megismerkedni az itt töltött 7 féléved alatt? A természettudományos alapismereteken túl, mint a matematika, fizika, hőtan, kémia és a gazdasági és humán ismereteken túl, mint a közgazdaságtan, menedzsment, vállalkozás-gazdaságtan, jogi és államigazgatási ismeretek, minőségügy, munkavédelem, biztonságtechnika, környezetvédelem, jön majd az izgalmas mélyvíz. A szakmai törzsanyag részeként megismered a kerámiák és polimerek kémiája, anyagismeret, anyagvizsgálat, anyagkárosodás, műszaki ábrázolás, informatika, elektrotechnika, mechanika, gépelemek, irányítástechnika, energiagazdálkodás, fémtechnológia és a polimertechnológia világát is.

Még profibb szakember szeretnél lenni? Válaszd az alapszakon belül a fémtechnológiai szakirányt vagy a polimer- és gumitechnológiai szakirányt.

Hol helyezkedhetsz el a szakon szerzett diplomával? Először is anyaggyártással, anyagtechnológiával foglalkozó kis-, közepes és nagyvállalatoknál. Másrészt műszaki fejlesztéssel és kutatással foglalkozó vállalatoknál vagy akár műszaki szaktanácsadással foglalkozó szervezeteknél is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom