Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki

Kecskeméti Főiskola

A szak értékelései >>
Agrár Kecskeméti Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Miért érdemes gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöknek tanulni? Azért, mert már az alapszak igen sokszínű, mögötte hét hagyományos szak sorakozik fel, melyek mind más és más jellemzővel gazdagítják. Napjainkban nagy szükség van ezekre a szakemberekre, hiszen a mezőgazdaságban sürgető feladatok várnak megoldásra: a mezőgazdasági termelés, feldolgozás, kereskedelem struktúrájának gyökeres átalakulása, a régiókban való gondolkodás, a vidékfejlesztéssel összefüggő feladatok eredményes megvalósítása mind-mind szakembereket igénylő kihívás.

Mi is a szak képzési célja? Az, hogy olyan speciális tudással rendelkező szakemberré válhass, aki mezőgazdasági ismeretei mellett jól ismeri a nemzeti és regionális gazdaságpolitikai és vidékfejlesztési terveket, s aktívan részt vehet azok kialakításában és végrehajtásában. A gazdasági és vidékfejlesztési szak elvégzése után gazdasági, menedzsment és vidékfejlesztési gyakorlati ismeretekkel is rendelkezel majd.

Miért pont a Kecskeméti Főiskola? A nemrégiben indult szak óriási népszerűségnek örvend. A végzős hallgatók nagy része már konkrét állásajánlattal rendelkezik, ezért sokan levelező vagy egyéni tanrendre váltják nappalis tanulmányaikat. Emellett a KF számos olyan egyetemmel áll kapcsolatban, ahol a gazdasági és vidékfejlesztési szakon végzett hallgatókat szívesen fogadják a mesterképzéseken is.

Mi mindennel ismerkedhetsz majd meg az itt eltöltött 6 féléved alatt? Az alapozó tárgyak mellett, mint a gazdaságmatematika, informatika, közgazdaságtan, statisztika, gazdasági jog, belekóstolhatsz a pénzügyi és számviteli ismeretek, emberi erőforrás gazdálkodás, marketing, üzleti tervezés izgalmaiba is. Az igazi szakmaiság csak ezek után következik. A regionális és vidékfejlesztési ismeretek berkein belül fejest ugorhatsz majd a szaktanácsadás, a regionális gazdaságtan, szakigazgatás, falusi turizmus, vendéglátás, vidékfejlesztés, vidékfejlesztési programtervezés, és a vidékfejlesztés stratégiai kérdéseibe.

Mi mindennel foglalkozhatsz a KF-n szerzett tudásoddal és diplomáddal? Számos lehetőség áll előtted. Elhelyezkedhetsz (akár saját) agrárvállalkozásoknál, pénzintézeteknél, önkormányzatoknál, területfejlesztési tanácsokban program-, projekttervezőként, programmenedzserként. Emellett uniós, nemzeti fejlesztési programok megvalósításában is részt vehetsz.  Munkaterületed lehet a mezőgazdasági termelés, termékfeldolgozás, a kereskedelem vagy az ezekhez kapcsolódó gazdasági, pénzügyi és infrastrukturális szolgáltatások.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom