Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 230 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

A Kecskeméti Főiskola gépészmérnök alapszakot neked ajánljuk, ha szeretnél az ország egyik legismertebb műszaki felsőoktatási intézményében tanulni, ha igazán sikeres szeretnél lenni a műszaki életben és ha szeretnél olyan gyakorlatközpontú, közvetlen ipari kapcsolatokkal rendelkező képzésben részt venni, amely jól alkalmazható ismereteket nyújt a végzettek számára is. Jól hangzik, ugye?

De mi is a szak célja a KF-n? Itt a speciális, egyedi képzés célja a gépészmérnöki feladatokkal összefüggő műszaki tudományok alkalmazásainak és a választott szakterület gyakorlati tudásának megismertetése, valamint az ezek alkalmazásához szükséges, profi készségek kifejlesztése.

Hogyan leszel a gépészet igazi szakértője a 7. féléved végeztével? Úgy, hogy a szakon a természettudományi alapismereteket (analízis, valószínűség-számítás és statisztika, fizika, kémia, mechanika, hőtan, áramlástan) és a gazdasági és humán ismereteket (közgazdaságtan, vállalkozásgazdaságtan, menedzsment, jogi és államigazgatási ismeretek, munkavédelem, biztonságtechnika) is elsajátítod. Az igazi szakértelmedet azonban majd az anyagismeret, informatika, műszaki ábrázolás, általános géptan, hő- és áramlástechnikai gépek, gépelemek, CAD technikák, számítógépes tervezés, elektrotechnika, irányítástechnika, gépipari mérések, előgyártási technológiák, mechanikai technológiák, gépgyártás-technológia, műanyag-feldolgozás technológia, CNC technológiák, logisztika tantárgyak fogják megadni.

Mélyebbre ásnál? Válassz magadnak egyet az alapszakon a választható szakirányok közül és tanulj az anyagtechnológiai és minőségügyi szakirányon, gyártásinformatikai szakirányon, mechatronikai szakirányon vagy akár a műanyag-feldolgozó szakirányon. Te választasz!

Hol helyezkedhetsz el a szakon szerzett diplomával? Gyártással, szereléssel foglalkozó kis-, közepes és nagyvállalatoknál, műszaki fejlesztéssel és kutatással foglalkozó mérnöki irodáknál vagy akár műszaki szaktanácsadással foglalkozó szervezeteknél is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom