Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 230 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

A Kecskeméti Főiskola járműmérnöki alapszakja egy igazán neked való hely, ha érdekelnek a járművek és mobil gépek gyártásának és üzemeltetésének környezetvédelmi és biztonságtechnikai alapjai, és ha képesítést szeretnél szerezni a járművek, járműrendszerek és mobil gépek, anyagmozgató gépek, géprendszerek biztonságos, környezetkímélő, energiahatékony üzemeltetésének megszervezésére, lebonyolítására, irányítására.

Mi is a szak célja? A KF-en a 7 féléves képzés célja, hogy olyan járműmérnökök lehess, aki képes a közlekedési, szállítási és logisztikai folyamatok sajátosságait figyelembe véve a közúti- (személy- és haszongépjárművek), illetve járműrendszerek és mobil gépek, valamint építő- és anyagmozgató gépek rendszerszemléletű üzemeltetésére és a tervezésükkel, a gyártásukkal és a javításukkal kapcsolatos kihívások kreatív mérnöki megoldására. A cél az, hogy ezeket az izgalmas feladatokat a biztonság, a környezetvédelem és az energiagazdálkodás szempontjait figyelembe véve legyél képes ellátni.

Mi mindennel ismerkedhetsz meg a KF egyedi szakján? Avagy hogyan lesz belőled igazi szakember? Az iskolában a Természettudományos alapismereteken és a gazdasági és humán ismereteken túl a szakmai törzsanyag részeként fejest ugorhatsz az anyagismeret, programozás, műszaki ábrázolás, jármű- és hajtáselemek, CAD-technikák, elektrotechnika, irányítástechnika, járművek és mobilgépek, minőségügy a járműtechnikában, járműszerkezeti anyagok és technológiák, műanyagok a gépjárművekben és a járműgyártás és javítás tárgyainak izgalmaiba is.

Differenciált szakmai ismeretek: gépjárműtechnika, gyártásautomatizálás, járműkarosszéria, gépjárműgyártás, fenntartás, járműhajtáslánc, járműmechatronika, gépjárművek szerelése és javítástechnikája, karosszériagyártás, finomfelületi és különleges technológiák, gyártórendszerek és eszközök, üzemi logisztika.

Még jobban képben szeretnél lenni? Válassz kedvedre és persze legjobb tudásod szerint a gépjárművek szakirány, az automatizált gyártórendszerek és robotok szakirány vagy a járműmechatronikai szakirány közül.

Hol helyezkedhetsz el a szakon szerzett diplomával? Járművek és mobil gépek tervezésével, gyártásával és javításával, továbbá ezek szervezésével kapcsolatos teendőket ellátó vállalatoknál. Járművek és mobilgépek üzembe helyezésével és üzemeltetésével kapcsolatos hatósági feladatok ellátásával, szervezésével foglalkozó intézményeknél. Sőt, akár műszaki tervezői, szervezői és irányítási feladatok ellátására, vagy akár marketing tevékenységre szakosodott cégeknél is kipróbálhatod magad.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom