Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Miért tanulj kertészmérnöknek? És miért pont a Kecskeméti Főiskolán? Egyre nagyobb az igény az olyan jól képzett szakemberekre, akik a termesztési ismeretek mellett megfelelő szervezési, marketing, logisztikai és európai uniós ismeretekkel is rendelkeznek.

A KF ennek alapján fejlesztette ki a kertészmérnök képzést, így az itt végzettek ma már olyan vállalkozó típusú kertészmérnökök, akik a megváltozott ágazati struktúrában is megfelelő szaktudással és ismereteik folyamatos megújításának képességével rendelkeznek. A KF-n te is olyan gyakorlati tudást szerezhetsz, amellyel alkalmazottként és vállalkozóként is biztosan ki tudod aknázni a benned rejlő lehetőségeket. A karon arra is lehetőséged van, hogy kertészeti termelési ismereteidet kibővítsd az ehhez kapcsolódó legfrissebb műszaki-, gazdasági-, számítástechnikai- és nyelvi tudással.

Mi mindennel találkozhatsz az iskolapadban? A termesztés folyamatának ismerete mellett annak fizikai, kémiai, biológiai hátterével is tisztában leszel. Ismerni és alkalmazni fogod tudni a legkorszerűbb technológiákat, és tisztában leszel a termesztéssel kapcsolatos környezetvédelmi előírásokkal is. Éppen ezért a KF képzése nagy hangsúlyt fektet a termelés menedzselésére, a gazdaságok szervezési, üzemeltetési sajátosságaival kapcsolatos tudás átadására. Így a hallgatóknak a szakmai törzsanyag (dísznövény-, gyümölcs-, faiskolai, szőlő-, zöldség-, illetve gyógynövénytermesztés) mellett olyan ismeretekre is szert kell tenniük a képzés során, mint a marketing, minőségbiztosítás, számvitel és pénzgazdálkodás, üzemszervezés vagy a kertészeti termékmenedzsment, vállalkozásfejlesztés.

Még mélyebbre ásnál? Specializálódj! Nappali tagozaton választhatsz a dísznövény- és zöldségtermesztési vagy a gyümölcs- és szőlőtermesztési szakirány közül, levelező tagozaton pedig általános kertész szakirányon mélyítheted el tudásod.

Hogyan használhatod ki megszerzett tudásodat a nagyvilágban? A képzés a végzett „kertészeket” gazdaságok létrehozására és gazdaságos működtetésére teszi alkalmassá, miközben az üzemeltetési ismeretek mellett az előállított termékek forgalmazásához, tárolásához, feldolgozásához is ki lesznek képezve. A kertészmérnöki munka igen sokszínű. A kertészmérnöki oklevéllel azonban azok a hallgatók is el tudnak helyezkedni, akik nem saját gazdaságuk működtetését tervezik: végzettségükkel akár adminisztratív munkát is vállalhatnak vezetői, középvezetői beosztásban a szakigazgatási szervezeteknél, szakmai testületeknél, szaktanácsadó hálózatokban, vagy dolgozhatnak mezőgazdasági, kertészeti nagyüzemekben.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom