Környezetgazdálkodási agrármérnöki

Kecskeméti Főiskola

A szak értékelései >>
Agrár Kecskeméti Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Miért tanulj a Kecskeméti Főiskolán környezetgazdálkodási agrármérnöknek? Mert itt a 6+1 féléves környezetgazdálkodási agrármérnök szakot elvégezve te is olyan agrármérnökké válhatsz, aki a mezőgazdasági termelésben képes lesz azokat a technológiákat alkalmazni, amelyek a legkevésbé károsítják a környezetet.

A KF-n lehetőséget kapsz széleskörű természet- és társadalomtudományi, mezőgazdasági ismeretek, valamint speciális környezettudományi ismeretek megszerzésére is. Ha a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karán szerzel diplomát, környezetgazdálkodási agrármérnökként a megújuló természeti erőforrásokkal kapcsolatos ismeretekkel is gazdagodni fogsz.

Mi mindennel találkozhatsz az itt töltött éveid alatt? A szakon az integrált gyümölcs-, gyógynövény-, zöldség- és szőlőtermesztésről szerezhetsz izgalmas és hasznos tudást, valamint megismerkedhetsz az ezzel kapcsolatos borászati termékfeldolgozással és a településfásítás feladataival. Emellett jártasságot szerezhetsz az ökológiai gazdálkodásban is és belekóstolhatsz a környezetbarát agrárgazdasági ismeretek mellett a természetvédelemhez és a területfejlesztéshez kapcsolódó témakörökbe és a fenntartható mezőgazdasági termelés, a vízminőség-védelem, a környezetvédelmi méréstechnika, a település szociológia és a település ökológia tárgyköreibe is.

Mindezek mellett a laboratóriumi gyakorlatok és a félévközi és félév végi gyakorlatok, valamint a gyakorlati félév során az elméleti ismereteket felhasználva gyakorlati jártasságra is szert tehetsz, amely jelentősen hozzájárul a munkaerő-piaci helyzeted javításához.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom