Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 220 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

A mérnök informatikus alapszak egy neked való hely, ha nemcsak az informatika elméleti szépségei érdekelnek, hanem szeretnél gyakorlatias ismereteket szerezni. Ha érdeklődsz a számítógépek és számítógépes rendszerek felépítése, működése, a rendszer- és alkalmazói szoftverek fejlesztése iránt, ha érdekel a számítógépes hálózatok tervezése, felépítése és működtetése. Ha az informatika olyan modern ipari alkalmazásai iránt érdeklődsz, mint például az ipari robotok programozása, ipari információs rendszerek fejlesztése és mesterséges intelligencia alkalmazása, ha érdekel a professzionális webfejlesztés és a legmodernebb technológiák alkalmazása a webes kommunikációban egyéni és vállalati szinten, a Kecskeméti Főiskola mérnök informatikus szakja akkor is a te választásod.

Miért érdemes mérnök informatikát tanulni? Azért, mert végzett mérnök informatikusként a főiskolán megszerzett természettudományi, műszaki, gazdaság- és humántudományi ismereteid birtokában, műszaki informatikai és számítástechnikai ismereteid alapján kellő gyakorlat után, alkalmassá válsz műszaki informatikai feladatok megoldására az előbb felsorolt területeken.

Hogyan lesz belőled is igazi szakember? Úgy, hogy az iskolában 7 félév alatt megismerkedsz majd a számítástudomány matematikai alapjai, analízis, fizika, algoritmusok, villamosságtan, és a statisztika világával. Ezen felül belekóstolhatsz a közgazdaságtan, vállalkozásgazdaságtan, jogi és államigazgatási alapismeretek, menedzsment és a humán ismeretek izgalmaiba is. Az igazi izgalmakkal azonban a szakmai törzsanyag részeként fogsz találkozni a digitális technika, programozás, adatbázisok, az elektronika alapjai, operációs rendszerek, multimédia eszközök, intelligens rendszerek, vállalati információs rendszerek, webprogramozás, szoftvertechnológia és a vizuális programozás tárgyak keretein belül.

Ha az informatika valamelyik területén jobban is elmélyülnél, válassz egyet magadnak a KF izgalmas szakirányai közül és tanulj az alapszakon a hálózati és web-technológiák, az ipari informatika és mikrovezérlők, a járműinformatika, a mobil alkalmazások fejlesztése, vagy a médiainformatika szakirányon.

Hol helyezkedhetsz el a szakon szerzett diplomával? Gyakorlatilag bárhol. Kis- és nagyvállalatoknál, multinacionális cégeknél, a közigazgatási és állami szférában, mint a számítógépes hálózatot megtervező és kivitelező mérnök informatikus, mint rendszergazda, vagy mint webfejlesztő informatikus, mint adatbázis-fejlesztő vagy akár mint vállalatirányítási informatikus, szoftverfejlesztő.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom