Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

A Kecskeméti Főiskola műszaki szakoktató alapszak akkor a neked való hely, ha fontosnak tartod, hogy jövődet a műszaki és humán képzés határterületén álló ismeretekkel alapozd meg. Ha a műszaki ismeretek mellett pszichológiai, pedagógiai, vezetési ismereteket is szívesen tanulnál. Ha nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati képzés iránt is érdeklődsz, ha gyakorlatorientált szaktudást szeretnél. Ha fejleszteni szeretnéd együttműködő, konfliktuskezelő, kapcsolatteremtő, kommunikációs képességeidet. Ha tanulmányaid befejezése után szívesen tanítanál az állami szakoktatásban, a vállalati szak- és továbbképzésben.

Mi is a szak képzési célja? A főiskola a szakon végzetteket 7 félév alatt felkészíti az iskolai és az iskolarendszeren kívül folyó szakképzésben a gyakorlati ismeretek oktatására, a gyakorlatok szervezésére, vezetésére, a laboratóriumi foglalkozások lebonyolítására, a vállalati képzőhelyeken folytatott üzemi gyakorlatok lebonyolítására és vezetésére, a felnőttképzés és átképzés gyakorlati képzési feladatainak szervezésére és vezetésére. Ha ezen a szakon tanulsz, nemcsak megalapozott műszaki, mérnöki tudást, hanem ehhez kapcsolódóan pszichológiai, pedagógiai ismereteket is szerezhetsz.

Mi mindent tanulsz meg a főiskolán? A műszaki szakoktató szak alaptantárgyai a pedagógiai tárgyak kivételével megegyeznek a szakirányuknak megfelelő gépészmérnöki, illetve mérnökinformatikus alapszak tárgyaival. A pedagógiai tárgyaka pszichológia és személyiségfejlesztés, didaktika, oktatásszervezés, neveléstan és neveléstörténet, szakmódszertan, felnőttek szakképzése, szociálpedagógia, pedagógiai gyakorlat. Emellett belekóstolsz majd a közgazdaságtan, környezet-gazdaságtan, kommunikáció, menedzsment, vállalkozási ismeretek, jogi és államigazgatási ismeretek és a szociológia világába is. Messzebb is elmerészkednél? Érdeklődési területednek megfelelően a KF-en még jobban elmélyítheted tudásod a gépészeti szakirányon vagy az informatikai szakirányon.

Hol helyezkedhetsz el a szakon szerzett diplomával? Először is állami és magániskolai szakképzésben szakoktatóként. Másodszor, felnőttképzésben (tanfolyamok, továbbképzések), vállalati tovább- és átképzőhelyeken és OKJ-s szakképző magánvállalkozásoknál. Végül, de nem utolsó sorban pedig műszaki diplomának megfelelően különböző vállalatoknál és cégeknél is megtalálhatod a helyed.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom