Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 130 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 120 000 Ft

Nincs szebb hivatás, mint a kis, a világra még kikerekedett szemekkel néző lurkók fejét megtölteni számukra még ismeretlen, de a mindennapi élethez nélkülözhetetlen tudásanyaggal. Ehhez először is a következő kompetenciákra van szükség: fejlett kommunikációs képesség, kellő önismeret, felelősségérzet. Ha úgy gondolod, hogy benned ezek mind megvannak, és tudsz bánni a gyerekekkel, a tanító szakot neked találták ki!

Az alapképzés során olyan pedagógiai szakemberré válhatsz, aki az eleméleti és gyakorlati képzés során elsajátított ismeretei alapján képes ellátni az 1–4. osztályban minden, az 1–6. osztályban legalább egy műveltségi terület oktatási-nevelési feladatait. Ennek megfelelően a hallgatók elé állított követelmények elég széles körűek. Különösen fontos, hogy át tudd adni a környezettudatos magatartást, elfogadd az emberek közti különbségeket, valamint egészséges életviteleddel mutass példát.

Az oktatás során a hallgatók megismerkednek a 6-12 éves gyerekek pszichológiai sajátosságaival, valamint a neveléshez és oktatáshoz nélkülözhetetlen elméletekkel. A tananyag része még a korosztály személyiségfejlesztése, és megtanulhatod azt is, hogyan bánj a sajátos nevelési igényű és a hátrányos helyzetű gyerekekkel. Az írás-olvasás tanításának az elsajátítása mellett egy műveltségterületi modult is választanod kell majd. Ne félj, van választék bőven; magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, matematika, ember és társadalom, természetismeret, ének-zene, vizuális nevelés, informatika, technika stb.

Azonban a gyerekeket nemcsak elméletben kell megtanulni oktatni, a képzés részeként kötelezően részt kell venned szakmai csoportos és egyéni iskolai gyakorlaton is. Tehát hospitálnod kell, majd 8-10 hétig tanítanod.

Ha úgy érzed, készen állsz erre a nemes feladatra, tárt karokkal vár a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Kara!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom