Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 234 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 210 000 Ft

Számos indíttatásból választhatod az anglisztika szakot a továbbtanulás első lépcsőfokán, de talán három eset a leggyakoribb. Szeretnél magas szintű angol nyelvtudást igénylő állásban dolgozni, angol nyelvtanárként képzeled el magad a jövőben, ehhez pedig az alapképzés elvégzése feltétel vagy az angolszász civilizáció sajátosságai (történelem, művészet, irodalom) érdekelnek behatóan. Bármi is legyen nálad a fő mozgatórugó, a Kodolányi János Főiskola gyakorlatorientált képzése igazolni fogja a várakozásaidat – anglisztikát tanulni élvezetes és érdemes!

Az anglisztika interdiszciplináris megközelítésben ad betekintést a brit és a volt angol gyarmati országok kulturális termékeibe. Érdeklődésednek megfelelően két irányban szerezhetsz behatóbb ismereteket. Az angol szakirány főként az angol nyelv- és irodalomtudományra koncentrál, de kiterjed társadalomtudományos témákra is. Hasonlóan izgalmas a világpolitikában különösen meghatározó Amerikai Egyesült Államokra fókuszáló amerikanisztika szakirány. Ez a szakirány az USA és Kanada története, kultúrája és saját angol nyelvészeti hagyománya mellett szintén foglalkozik társadalomtudományos kérdésekkel is. Ezek mellett a KJF négy, úgynevezett szaki specializációt is indít: magánoktató, nemzetközi üzleti kommunikáció, üzleti angol és fordítás, valamint a tanári mesterszakhoz előtanulmányok. Az egyéb specializációk kategóriában a választható irányok nagyon széles skálán mozognak, a fogyasztómenedzsmenttől a történelmi hagyományőrzésig. Böngészd a honlapjukat bátran!

Természetesen a szak elvégzése után jelentkezni tudsz bármely egyetem tanári vagy kutatói (diszciplináris) mester képzésére. Ha azonban három év után munkába állnál, az angol nyelvű kommunikációt vagy ügyintézést igénylő feladatkörökben az államigazgatástól a versenyszféráig mindenhol találhatsz kihívásokat.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom