Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 234 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 210 000 Ft

Ha érdekel az Európai Unió és a nemzetközi politika világa, és egyszerre több tudományban is el szeretnél mélyedni, akkor számodra a nemzetközi tanulmányok szak az ideális választás. Ha pedig ezt a szakot családias hangulatban és gyakorlatorientált módon szeretnéd elvégezni, akkor a Kodolányi János Főiskola nyújtja számodra a legjobb képzést.

A képzés során átfogó társadalomtudományi ismereteket szerezhetsz (politikatudomány, szociológia, történelem, jog, közgazdaságtan), részletesen tanulsz az Európai Unióról és a nemzetközi politika és gazdaság világáról. Két szakirány közül választhatsz, ezek: európai integráció, illetve kül- és biztonságpolitika. Ezen túlmenően a KJF öt további specializációt is felkínál: kulturális diplomácia, Közép-Európa tanulmányok, külgazdaság, nemzetközi régió menedzsment, nemzetközi média és public relations. A KJF nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati képzésre. Rendszeresen szervez szakmai kirándulásokat, a Nemzetközi Szalon nevű előadássorozatban neves diplomatákat hív meg, és a partneri kapcsolatok miatt a hallgatók a szakmai gyakorlatot az államigazgatásban, nagykövetségeken vagy vállalatoknál tudják elvégezni.

A KJF nemzetközi tanulmányok szakos diplomájával elhelyezkedhetsz a Külügyminisztériumban, az Országgyűlés vagy bármelyik állami szerv külpolitikával foglalkozó osztályán, nagyobb önkormányzatoknál, politikai elemző cégeknél, az Európai Unió szervezeteinél, az EU-s pályázatokkal foglalkozó vállalkozásoknál vagy a médiában. Ha tovább szeretnél tanulni, akkor bármely egyetemen nemzetközi kapcsolatok MA képzésre vagy bármilyen más társadalomtudományi mesterképzésre is bejuthatsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom