Adatok

Képzési formák: ALK
Képzési idő (félév) 6
Levelező önköltség (félév) 192 000 Ft

Szeretnél gyerekekkel, fiatalokkal vagy felnőttoktatással foglalkozni? Szaktanári pályára készülsz, de még nem döntötted el, milyen szakterületen? Jelentkezz pedagógia alapszakra!

A nevelés-oktatás az egyik legtöbb embert foglalkoztató ágazat Magyarországon, így ennek a szervezése, módszertani, szakmai fejlesztése jól képzett szakembereket igényel. A képzés során megszerezheted a gyerekekkel való foglalkozáshoz szükséges ismereteket, valamint olyan felkészítést kapsz, aminek segítségével képes leszel az oktatási és képzési rendszert átlátni, és magánbölcsődét, magánóvodát, sőt saját felnőttképzési intézményt is alapíthatsz.

A hat féléves képzés során két szakirány közül választhatsz. A kutatási asszisztens szakirányon olyan készségeket és ismereteket sajátíthatsz el, amelyek segítségével részt vehetsz az iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli oktatási tevékenység tervezésében, szervezésében. A nevelési asszisztens szakirányon szert tehetsz azokra a nevelői készségekre, amelyekkel képes leszel változatos nevelői tevékenységek önálló tervezésére, szervezésére, a különböző életkoroknak megfelelő programok lebonyolítására, például napközi otthonokban, kollégiumokban, iskolákban.

Emellett speciális programokon szerezhetsz többletismereteket olyan területeken, mint például befektetési, értékpapír- és árupiaci ismeretek, családfakutatás, európai és helyi közösség, fogyasztómenedzsment, fotóriporterkedés, könyv- és multimédia kiadás és terjesztés, közéleti és kulturális újságíró, közép-Európa tanulmányok, közgyűjteményi menedzsment vagy a közmunkamenedzsment. Az alapszak nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati képzésre is, a diploma megszerzéséhez részt kell venned egy 60 órás szakmai és egy 60 órás iskolán kívüli, a szakirány választása után pedig egy 30 órás szakmai gyakorlaton, amelyet elvégezhetsz nevelési tanácsadóban, önkormányzati és alternatív iskolákban, művelődési, ifjúsági, kulturális vagy kutatóintézetekben. Az intézmény támogatja a nyelvtanulást: az elsőéves hallgatók féléves ingyenes nyelvtanfolyamon vehetnek részt, és lehetőség adódik külföldi tanulásra és szakmai gyakorlatra is az Erasmus program keretén belül.

A diplomád megszerzését követően rendkívül sok lehetőséged adódik az elhelyezkedésre. Munkakörödhöz kapcsolódhat például a távoktatási tananyagok készítése, a turizmus és a szabadidő során jelentkező pedagógiai feladatok megoldása, animációs foglalkozások vezetése gyerekeknek, pedagógiai folyóiratok szerkesztése, tehetségnevelés, gyermek- és ifjúságvédelem, pályatanácsadás, szakoktatás, napközi otthoni nevelés, kollégiumi nevelés, önkormányzatoknál oktatási osztályon való munka, múzeumpedagógiai feladatok ellátása, szabadidő-szervezés gyerekeknek, fiataloknak, vagy neveléssel kapcsolatos civil szervezetek munkájába való bekapcsolódás.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom