Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 216 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 192 000 Ft

Lebilincsel valamelyik történelmi kor? Kutatóként képzeled el magad, esetleg lelkes történelemtanárként? A Kodolányi János Főiskola történelem alapképzése mindenképp jó választás számodra, hiszen elkötelezett tanároktól, a te egyéni igényeidhez maximálisan alkalmazkodva ismerkedhetsz meg bővebben a világ- és a magyar történelem eseményeivel a három év alatt.

A bölcsészettudományi alapozó tárgyak (filozófiatörténet, könyvtárismeret) mellett számos határtudomány és segédtudomány alapjaival ismerkedhetsz meg. Majd korszakonként foglalkozol a történelmi eseményekkel, jellemzően a magyar és az egyetemes történeti kontextust kettéválasztva. Az egyes korszakokhoz kapcsolódóan az előadások mellett szemináriumokat is végzel, melyek felkészítenek az egyes korszakokhoz kapcsolódó kombinált vizsgákra. A KJF célja, hogy tudásod minél speciálisabb legyen, épp ezért ötféle szaki specializációt ajánl figyelmedbe: családfakutatás, helytörténetírás, örökségmenedzsment és történelmi városnézés, előtanulmány a tanárképzési mesterszakhoz, illetve történelmi hagyományőrzés. Ráadásul a specializációkból többet is elvégezhetsz, használd ki ezt a páratlan lehetőséget!

A három év végeztével folytathatod tanulmányaidat a tanári vagy a valamely korszakhoz, történeti megközelítéshez tartozó mesterképzésben. A KJF-en számos felsőfokú szakképzés indul, melyhez a történelem alapszak jó belépő: ilyen például a múzeumi mediáció és menedzsment, európai uniós szakfordító vagy könyvtári szakember. El is helyezkedhetsz a diplomázás után, ebben az esetben főleg elemző képességeidnek veheted hasznát az államigazgatásban vagy a versenyszférában.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom