Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 257 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 210 000 Ft

A turizmus és a vendéglátás dinamikusan fejlődő ágazatok. Ha ebben a szakmában szeretnél elhelyezkedni, és gyakorlat-orientált képzésre vágysz, akkor a Kodolányi János Főiskolára fog esni a választásod. A KJF két helyszínen, Budapesten és Székesfehérváron is képez turisztikai szakembereket.

A képzés első évében bevezető és alapozó tárgyakat tanulsz (közgazdaságtan, turizmus földrajza, informatika), a második tanévben a szakmai tárgyakon van a hangsúly (marketing, menedzsment, gazdasági jog), a harmadik tanévben pedig szakiránynak megfelelően további szakmai tárgyakat tanulsz. Három szakirányt lehet választani: szállodaszervezés, vendéglátás-szervezés, turisztikai termékek és vállalkozások.

A második vagy a harmadik tanév alatt van lehetőség arra, hogy a KJF kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerén keresztül külföldi partnerintézményben tanulhass. A képzés gyakorlat-orientáltságát biztosítja, hogy számos gyakorlati tantárgy közül lehet választani (gasztronómia, utazásszervezés, szállodai szolgáltatások értékesítése). A hallgatók már a legelső évtől kezdve folyamatosan szakmai gyakorlatokon, tanulmányutakon vesznek részt Magyarországon és külföldön. A szakmai partnerek között számos nagy szálloda és utazásszervező cég is megtalálható. A hetedik félévet pedig teljes mértékben a szakmai gyakorlat tölti ki.

A KJF-n szerzett diplomával a turizmus és a vendéglátás bármely szereplőjénél, szállodákban és éttermekben, utazásszervező cégeknél el tudsz helyezkedni Magyarországon és külföldön egyaránt.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom