Károli Gáspár Református Egyetem

Károli Gáspár Református Egyetem

Hamarosan!

 Nem is gondolnád, de a Károli Gáspár Református Egyetem már több mint 155 éves múltra tekint vissza. Igaz, jelenlegi formájában csak 1993-tól létezik, amikor végleg egyesült több, a Református Egyház hatásköre alá tartozó felsőoktatási intézmény. Ezzel egyidejűleg alakult meg a Bölcsészettudományi Kar, 1998-ban pedig megkezdte működését az Állam- és Jogtudományi Kar.

Az egyetem nagy hangsúlyt fektet a református hagyományok tiszteletére, és megtartására, hogy méltóképp folytassa a nagy múltú református kollégiumok, Sárospatak, Pápa, Debrecen, Nagyenyed és Kolozsvár tradícióit. Az intézmény fontosnak tekinti az egyetemes keresztyén erkölcsi és szellemi értékeket, és a fiatalságot is erre neveli, miközben nem feledkezik meg a korszerű műveltségről és a jó szakemberképzésről sem. A lelkészképzés mellett református szellemiségben, több tudományterületen és több tudományágban tanulhatsz, a képzési skála nagyon széles. Részt vehetsz egyetemi és főiskolai alapképzésben, általános és szakirányú továbbképzésben, és lehetőséget kapsz a doktori fokozat megszerzésére is.

Ha szeretnél egy nagy múltú, hagyomány és értéktisztelő, emellett a mai kor követelményeinek is teljesen megfelelő egyetem hallgatója lenni, jelentkezz a Károli Gáspár Református Egyetemre!

 


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet