Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft

A Károli Gáspár Református Egyetemen 1993 óta folyik angol szakos képzés. Ebből is látszik, hogy az oktatók megfelelő tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy az anglisztika alapképzési szakon tanuló fiataloknak átadják azt a tudást, amit diplomájuk megszerzése után a nagybetűs életben is hasznosítaniuk kell. Ezért válaszd a KRE anglisztika szakát, ha pedig a képzés részleteire is kíváncsi vagy, olvass tovább!

A Károli kiemelt célja, hogy gyakorlati, hasznosítható tudást adjon neked. Hogyan jutsz hozzá mindehhez? A magabiztos, alapos angol nyelvtudás eléréséhez a kurzusok széles skáláját teljesíted: a nyelvészeti ismeretek, az angol irodalmi és történeti tudás mind-mind a te műveltségedet gazdagítják majd!

A hagyományos anglisztikai tartalmú kurzusok mellett a program számos lehetőséget kínál arra, hogy a hallgató máshol ritkábban oktatott kurzusokat is felvehessen. Ezek közé tartoznak pl. a kereszténység és az irodalom kapcsolatát vizsgáló, illetve az angol-amerikai kereszténység történetét áttekintő kurzusok, az ír nyelv, a kanadisztikai stúdiumok, valamint általában a középkorral irodalmi, történelmi, kulturális és nyelvészeti szempontból foglalkozó kurzusok. A képzésben két sáv (irodalmi-kulturális és nyelvészeti), illetve két specializáció (irodalmi-kulturális és fordítói-szaknyelvi) közül lehet választani, amelyek az adott területeken a mélyebb ismeretanyag elsajátítását garantálják neked.

Ha pedig az alapképzési szak után mesterszintű ismeretekre szeretnél szert tenni, akkor specializálódhatsz az angol irodalom területén belül, illetve választhatod az angol nyelvtanári képzést is.

Jelentkezz a Károli Gáspár Református Egyetem anglisztika szakára és tudj meg mindent az angol nyelvről és kultúráról!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom