Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 170 000 Ft

Téged is érdekel a holland és flamand nyelv? Szívesen megismerkednél a nép kultúrájával, irodalmával? Nem vagy egyedül! A Károli Gáspár Református egyetem germanisztika alapképzési szak néderlandisztika szakiránya hemzseg azoktól a fiataloktól, akiknek ugyanez az érdeklődési köre. Ha szeretnél bepillantást nyerni a holland történelembe, a flamand művészetekbe, akkor jelentkezz! Légy tagja egy remek csapatnak, akik érdeklődési köre megegyezik a tiéddel.

A kultúra és nyelv beható megismerése mellett jól hasznosítható gazdasági- és sajtónyelv valamint fordítás elméletének és gyakorlatának ismereteit is megszerezheted! Ez a tudás pedig a munkavállalás során nagyon kifizetődő!

A képzés második évétől már pályázni lehet Erasmus-ösztöndíjra, hollandiai és belgiumi partneregyetemek képzéseire. Láss világot a KRE hallgatójaként!

Tudományos pályára készülsz? Ebben az esetben Károlis éveid alatt rendszeresen konzultálhatsz majd témavezetőkkel, előadásokat tarthatsz kutatásaidról a tudományos diákköri délutánokon. Sőt, a KRE az itthoni témavezetők mellé külföldi mentorokat is kijelöl számodra, akik figyelemmel kísérik munkádat!

Az egyetem emellett rendszeresen fogad külföldi vendégoktatókat, és a képzésben nagy hangsúlyt fektet a szaknyelvi ismeretekre, tolmácsolásra, fordításra. Lehetőséged nyílik rá, hogy fordításod nyomtatásban is megjelenjen! Csatlakozz a Károli műfordító műhelyének köréhez! Ha pedig a kéziratszerkesztést is megtanulnád, vagy a filmfeliratozásba vetnéd bele magad, akkor az alapképzési szak után tanulj tovább a Károli mesterképzésén!

Csak rajtad áll, hogy ki lesz belőled! Dönts a Károli Gáspár Református Egyetem mellett és érd el álmaidat a néderlandisztika szakirány segítségével!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom