Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft

Szeretnéd elsajátítani a német nyelvet? Szívesen végeznél fordítói, tolmács munkát? Akkor jelentkezz a Károli Gáspár Református Egyetem germanisztika alapképzési szakjára! Ismerd meg magas szinten a német nyelvet! Szerezz beható ismereteket a német kultúráról!

A KRE 6 félév alatt felkészít rá, hogy frissdiplomásként megfelelően alkalmazhasd a német nyelvről megszerzett tudásodat a munka világában is! Ennek érdekében tantárgycsoportok széles kínálatába nyerhetsz bepillantást, ha a germanisztika szak német szakirányát választod!

De mit is tanul pontosan egy német nyelv és irodalom szakirányos? Kutatási- és szakszövegírási ismereteket, beszéd-és stílusgyakorlatot, lexikológiát, dialektológiát, líra, dráma és prózaszövegek olvasását és sok más érdekes tárgyat.

Ha pedig az alapképzés elvégzése után mesterszinten is szeretnéd folytatni a tanulmányaidat, akkor senki sem állít meg, hiszen a Károli oktatói megfelelően felkészítenek majd! Német főszakos hallgatóként választhatod többek között a némettanári, vagy a mellékszakodnak megfelelően a sima tanári mesterszakot is.

Abban az esetben pedig, ha még egy kis motivációra van szükséged, elárulhatjuk, hogy a végzett német szakirányos hallgatók későbbi munkájukkal kiemelt gazdasági és kultúrpolitikai jelentőségű munkát végezhetnek. A német a leggyakrabban beszélt nyelv az Európai Unióban, a német nyelvű országok pedig Magyarország legfontosabb üzleti és kulturális partnerei.

 

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom