Keleti nyelvek és kultúrák (japán)

Károli Gáspár Református Egyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Károli Gáspár Református Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 195 000 Ft

Ha szeretnéd alaposan elsajátítani a japán nyelvet, valamint beható ismeretekre szert tenni a japán kultúráról, akkor van egy jó hírünk! A Károli Gáspár Református Egyetem hat félév alatt segít elérni a céljaidat!

A képzés célja, hogy olyan szakemberek lépjenek ki az egyetem kapuján, akik átfogó ismeretekkel rendelkeznek az orientalisztika területén, behatóan ismerik a japán nyelvet, kultúrát, továbbépíthető elméleti és gyakorlati szaktudással, korszerű általános műveltséggel, illetve a kutatómunkához nélkülözhetetlen alapvető jártassággal rendelkeznek. Ha te is szeretnéd mindezen tudást elsajátítani, és erről olyan diplomát szerezni, ami hasznos a munkaerőpiacon, akkor tanulj a KRE-n!

A Károlis frissdiplomások végzettségük birtokában a mai japán társadalmi, kulturális, politikai és gazdasági élet különböző területein olyan gyakorlatilag alkalmazható ismeretekkel rendelkeznek, amelyek birtokában gyerekjáték az elhelyezkedés! Jól hangzik, ugye?

A KRE-n ráadásul számtalan specializáció közül válogathatsz! Szívesen vállalkoznál a multimédia segítségével történő kutatómunkára? Ez esetben a japánspecifikus multimédiaismeret specializációt neked találták ki! Ezt választva piacképes gyakorlati ismereteket is szerezhetsz.

Ha inkább a japán irodalom és nyelvészet alapvető kutatási területeit szeretnéd átlátni, akkor válaszd a japán irodalmi és nyelvészeti specializációt! A japán nyelvtudomány és általános nyelvészet kapcsolatáról szerzett ismereteid birtokában folytathatod tanulmányaidat mesterszakon is.

A japán köztörténet és társadalomtörténet specializáció választásával rendszeres és alapos ismereteket szerezhetsz a japán történelemről és a japán társadalom történetéről, szerkezetéről. A tanult témakörök olyan ismereteket nyújtanak, amelyek segítik a japán világ megértését, ezáltal támogatják az eredményes elhelyezkedésedet.

Amennyiben szívesen végeznél fordítói vagy tolmács munkát, akkor a te helyed a fordítói alapspecializáció sorai között van! Alapszinten képes leszel ellátni az írásbeli nyelvi közvetítés feladatát idegen nyelvről anyanyelvre és anyanyelvről idegen nyelvre, és betekintést nyerhetsz a Európai Unió intézményrendszerébe is. Ha ezt a specializációt veszed fel, akkor érdemes a haladó fordítói specializáción is folytatnod, amit elkezdtél, hiszen így még mélyebb nyelvi ismeretekre tehetsz majd szert.

Biztos, hogy a keleti nyelvek és kultúrák szak japán szakirányán te is megtalálod azt az ismeretkört, ami személyre szabottan téged érdekel! Jelentkezz, és tanulj egy olyan specializáción, ami illik hozzád!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom