Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 185 000 Ft

Szeretnél egyetemes tudást szerezni magyar nyelv- és irodalom terén? Akkor annyi a teendőd, hogy jelentkezel a Károli Gáspár Református Egyetem magyar alapképzési szakjára! A Károli kiváló jártasságot biztosít nemzeti nyelvi és irodalmi kultúránk alapvető értékeinek legfontosabb területein.

Amennyiben szépirodalmi, irodalomkritikai, irodalom-, színház- és nyelvtudományi érdeklődésed van, vagy később magyartanár szeretnél lenni, akkor neked biztos kibontakozási lehetőségeket teremt a magyar alapszak. Azért pedig, hogy a tanulmányaid tényleg a saját szájízed szerint alakíthasd, a Károli többféle specializációt is kínál a magyar szakon belül. Művelődéstudományi, színháztudományi, nyelvmentori képzésformák közül válogathatsz, hogy a hozzád leginkább illő tárgykörre összpontosíthass.

A KRE magyar szakja évről évre jól szerepel a felsőoktatási rangsorokban. Az itt tanuló hallgatók ugyanis az elmúlt évtizedben kiemelkedően szerepeltek a különféle tanulmányi versenyeken. Az oktatás színvonalát szintén emeli az a tény, hogy a szakhoz kapcsolódnak azok a diákkörök, a Kontextus Műhely és az Új Nautilus folyóirat, amelyek színvonalas programokkal, műhelyszemináriumokkal várják az irodalom és a kultúra iránt érdeklődő egyetemistákat. A diákkörök által elmélyült kiegészítő képzésben részesülhetsz, sőt publikációs lehetőségeket is teremtenek a fiatal költők, írók, kritikusok számára. Így ha te is szeretnéd nyomtatásban látni a nevedet, akkor itt a nagy lehetőség!

A Károli emellett előnyben részesíti a kis csoportokban zajló oktatást. Talán ennek is köszönhető, hogy a szakot kiemelkedően jó tanár-diák viszony jellemzi. A nagy egyetemek, a „tudásgyárak” személytelenségével szemben a személyre szabott, egyéni képzési utakra, a műhelymunkára helyezik a hangsúlyt a KRE oktatói. Ha szimpatikus ez a felfogás, akkor a te egyetemed a Károlis Református Egyetem!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom