Adatok

Képzési formák: ONA, ONK
Képzési idő (félév) 10
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft

A református teológia szakon a teológia tudománya iránt érdeklődő református vallásúak oktatása folyik a Károli Gáspár Református Egyetemen. Ha úgy gondolod, hogy hivatásszerűen a református vallás hittételeivel, vagy a Biblia református szellemű tanulmányozásával szeretnél foglalkozni, de nem végeznél semmiképp lelkészi feladatokat, ez a szak számodra a tökéletes választás.

A tíz féléves képzés a gyakorlati vonatkozások mellőzésétől eltekintve nagyon hasonlít a jövőbeni református lelkészekéhez. A képzés első felében a három „szent nyelv” a héber, a görög és a latin elsajátítására kell koncentrálnod. Ebből a szempontból a teológia nyelvismeret-igényes területnek számít. A bibliai nyelvek (héber és görög) megtanulásának segítségével a hallgatók képessé válnak a Biblia tanulmányozására. A latin nyelv elsajátítása az egyháztörténeti és rendszeres teológiai tanulmányok folytatásához elengedhetetlen. A nyelvismereti követelmények ezzel még nem értek véget: a diploma megszerzéséhez olyan modern nyelvek ismerete szükséges, amelyeken a teológiai szakirodalom hozzáférhető. A képzés második felében térhetsz át jobban a filozófiai és történeti tárgyakra. A szakmai tanegységeken kívül választható tanegységeket s felvehetsz, hogy egyéni érdeklődésed is szerephez juthasson a tanulmányaid alatt.

Az osztatlan képzés végeztével doktori képzésre jelentkezhetsz, és ennek keretében tudományos fokozatot szerezhetsz. Az egyetem és a református egyház jó külföldi kapcsolatai révén mód nyílik arra is, hogy külföldön folytathass kutatómunkát.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom