Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 120 000 Ft

Úgy érzed jó kommunikációs és együttműködő képességgel és kellő empátiával rendelkezel? Foglalkoztatnak a szociális viszonyok, és tudsz bánni az emberekkel? Ha ezekre „igen” a válaszod, akkor ideje elgondolkodnod a szociális munka alapszakon.

A hét félév során kellő ismeretet szerzel az emberi viselkedésről, a társadalmi rendszerekről, az emberi jogokról, ahhoz, hogy a társadalmi integrációt és a demokratikus viszonyok erősítését szolgáló szakmai szociális munkát tudj végezni. A szak elvégzése után képes leszel kialakítani és megőrizni az ember és a társadalmi környezete közötti harmóniát, jól kezeled majd a feszültségeket, odafigyelsz a szociális problémák megelőzésére, szakszerű kezelésére. Össze tudod gyűjteni és elemezni tudod majd a tapasztalataidat.

A szak elvégzéséhez azonban nem elég csupán a szorgalmi és a vizsgaidőszakban jól teljesítened, kötelező szakmai gyakorlaton is részt kell venned. Az első félévben pályaorientációs, sajátélményű önkéntes munkára épülő szeminárium jelenti az első lépést a gyakorlati képzést illetően. A második és harmadik félévben intézménylátogatás során ismerkedsz meg a szociális munka különféle szakterületeivel. A szakmai készség- és személyiségfejlesztő tréningek megvalósítása az első négy féléven keresztül, bentlakásos formában, képzett trénerekkel zajlik. „Terepgyakorlat” is van, a szociális munka különféle szakterületein. A hatodik félévet teljes egészében külső terepen, két munkahelyen kell eltöltened.

A diploma megszerzése után elhelyezkedhetsz bármely szociális munkát folytató intézményben, ahol a közvetlen szociális munkafolyamatok kreatív megvalósítása lesz a feladatod.

Ha szeretnél egy ilyen szakmai erkölcs iránti nagy elkötelezettséggel járó hivatást választani, jelentkezz a Károli Gáspár Református Egyetemre!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom