Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 200 000 Ft

Ha érdekelnek az aktuális társadalmi problémák, kíváncsi vagy arra, hogyan működik a társadalom a felszín alatt, akkor a te helyed a szociológia szakon van. A Károli Gáspár Református Egyetem szociológia képzésén a szociológiai ismeretek mellett etikai oktatásban is részesülsz. A KRE szociológia programja pozitív emberi értékekre helyezi a hangsúlyt.

Alapvetően három nagy csoportra különül el az oktatott tananyag: általános (bevezető) humán- és társadalomtudományi kurzusok, a szociológia elméletét ismertető tárgyak, illetve a készségfejlesztő órák alkotják a tantervi struktúrát. Az elméleti tárgyak mellett terepmunka (falukutatás) és nyári gyakorlatok segítenek abban, hogy valós tudást szerezz a társadalom működéséről. Annak érdekében, hogy nemzetközileg is versenyképes legyél, a KRE-n angol és német társadalomtudományi szaknyelv tanulása is biztosított. Az egyetem olasz és portugál partneregyetemekkel rendelkezik, ahol eltölthetsz egy félévet.

Ha a BA-diploma megszerzése után tovább szeretnél tanulni, számtalan lehetőség közül választhatsz. A KRE tervezi, hogy saját szociológia MA-szakot is indít. Addig is bármelyik más egyetem szociológia, szociálpolitika, nemzetközi tanulmányok, gazdasági vagy társadalomtudományi szakain is tárt karokkal fognak várni. A szociológia diploma könnyen hasznosítható nemzetközi környezetben, lehetséges felhasználási területei pedig széles skálán váltakoznak: terepmunkát végző, gyakorló szociológusként akár állami, akár önkormányzati, kutatóintézeti vagy vállalati alkalmazásban is állhatsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom