Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 120 000 Ft

Szereted a gyerekeket és van türelmed hozzájuk? Elég elhivatottnak érzed magad egy olyan szakmához, ahol neked kell nevelned és tanítanod a még mindenre nyitott kis lurkókat, neked kell megalapoznod a személyiségüket? Ha úgy érzed képes vagy rá, jelentkezz tanító szakra!

A főiskola az alapvető elméleti képzés mellett rendkívül fontosnak tartja a gyakorlati ismereteket. A tanítási gyakorlatokat, a hospitálásokat, és az egyéb általános iskolai szakmai feladatokat a helyi református általános iskolában végezheted. A negyedik évben kötelező féléves gyakorlaton kell részt venned. Az egyetem országosan mintegy harminc általános iskolával alakított ki kapcsolatrendszert, ennek köszönhetően jól szervezett, igényes pedagógiai hátteret kapsz ahhoz, hogy minél jobb szakember váljon belőled. Két műveltségterület - ember és társadalom vagy ének-zene – közül választhatsz. Ezen kívül a protestáns fiataloknak van lehetőségük, hogy egyházszolgálati tanulmányaikat a tanító szakkal párhuzamosan folytassák, és az általuk választott hitéleti szakokkal együtt készüljenek egyházi szolgálatra.

A nyelvvizsgával sem lesz gondod, mivel a képzésbe beépítve négy féléven keresztül térítésmentesen járhatsz nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamra, ahol angol és német nyelv tanulására van lehetőség. Az intézmény nemzetközi szinten is rendkívül jó kapcsolatokkal rendelkezik. A Pedagógiai Intézet folyamatos szakmai kapcsolatot ápol holland (Ede, Utrecht, Gouda) főiskolákkal, az együttműködés kereteiben belül évente néhány diák gyakorlati tapasztalatokat szerezhet külföldön, három hónapos ösztöndíjjal.

A nyolc félév elvégzése és a diplomád megszerzése után elsősorban az állami, egyházi és egyéb fenntartású általános iskolák alsó tagozatán tudsz majd  elhelyezkedni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom