Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 185 000 Ft

Szeretnéd elmélyíteni történelemtudásodat? Szívesen tanulnál egy református szellemiségű intézményben? Különösen érdekel a fegyver- és hadtörténet? A Károli Gáspár Református Egyetem pezsgő közösségében magas szakmai színvonal mellett kerülhetsz közelebb az egyetemes és magyar történelem folyamatainak megismeréséhez.

A képzés felépítése nagyon sokszínű. Az alapozó tárgyak (filozófiatörténet, könyvtárismeret) mellett a határtudományok és a segédtudományok módszereivel is megismerkedhetsz. Az egyes korszakokhoz kapcsolódóan az előadások mellett szemináriumokat is végzel, melyek esetében, a KRE széles kínálatának és szerteágazó tudományos érdeklődésű kutatóinak hála, jellemzően tudsz válogatni ízlésed szerint a képzési palettán. A KRE kutatási profiljának megfelelően egyes területek kiemelt fontossággal bírnak, ezek az egyház- és vallástörténet, a művelődéstörténet, a különböző politikai és társadalmi rendszerek hadtörténete és konfliktustörténete. Ehhez a profilhoz igazodva háromféle specializáció elérhető számodra az alapszakon: az egyház-, vallás és művelődéstörténeti specializáció, a had- és fegyvertörténeti specializáció illetve a politikai rendszerek specializáció.

Az alapszak befejezése után várják jelentkezésedet a KRE-n vagy más egyetemeken induló diszciplináris mesterszakok, illetve a tanári pálya is, amennyiben ezt a választást már az alapképzés során elvégzett plusz tárgyakkal megalapozod. De közvetlenül a diplomázás után is nyitva állnak előtted különböző álláslehetőségek, melyek a képzésben szerzett tudásodra és készségeidre építenek, például a versenyszférában.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom