Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki

Károly Róbert Főiskola

A szak értékelései >>
Agrár Károly Róbert Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Szeretnél többet tudni a vidéki térségek problémáiról és azok megoldási lehetőségeiről? Szeretnéd megtanulni, hogyan kell pályázatot írni és menedzselni? Gyakorlatias vagy és úgy érzed, szorult beléd némi vezetői véna? Ne habozz, jelentkezz a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakra!

A képzés több tudományterület (közgazdaságtan, agrártudományok, európai uniós ismeretek, regionális tudományok, vidékfejlesztés, informatika és térinformatika, projekt management) korszerű ismeretanyagából épül fel. A képzés jelszava a gyakorlatiasság, ezért az elméleti ismeretek (tervezési módszerek, kérdőívezés, hatásvizsgálatok, projektek tervezése és menedzselése, digitális térképek és műholdfelvételek elemzése) elsajátítása után olyan feladatokat kell megoldanod, ahol mindezeket hasznosíthatod! Részt vehetsz tervdokumentumok készítésében, pályázatok írásában.

A Főiskolán több évre tekint vissza a biomassza előállítás és hasznosítás lehetőségeinek kutatása, ennek eredményei megjelennek a képzésben is. Amellett, hogy lehetőség nyílik arra, hogy a gyakorlatban ismerhesd meg az energiaültetvények létrehozásának és kezelésének módszereit, a biomassza alapú fűtőművek működését, a képzés során nagy hangsúlyt kap a fenntartható, megújuló energiaforrásokra alapozott vidékfejlesztés is. Mindezekhez változatos gyakorlati helyszínek közül is választhatsz, a főiskola számos önkormányzattal, regionális és országos intézménnyel (pl. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal), egyesülettel, LEADER akciócsoporttal, fejlesztési ügynökséggel áll szerződésben és kapcsolatban.

Az alapképzési szak elvégzése után jelentkezhetsz a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzési szakra, ahová az intézmény feltétel nélkül befogadja a végzett jelentkezőket. De ha inkább a munka világát választanád, rengeteg elhelyezkedési lehetőséged adódik. Dolgozhatsz települési vagy megyei önkormányzatoknál, regionális fejlesztési ügynökségeknél vagy a területfejlesztés más intézményeinél, LEADER akciócsoportoknál, helyi vidékfejlesztési irodáknál, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal központi vagy megyei kirendeltségeinél, valamint mezőgazdasági szaktanácsadással, illetve pályázatírással foglalkozó cégeknél.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom