Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Érdekel a kertészet, a szőlő-, gyümölcs-, zöldség-, dísznövény-, gyógynövénytermesztés? Esetleg van otthon saját kiskerted? Szeretnél egy piacképes, természetközeli szakmát? Jelentkezz kertészmérnök szakra!

A kertészeti ismeretek oktatása a Károly Róbert Főiskolán több mint öt évtizedes múltra tekint vissza. Az intézmény az elméleti ismeretek mellett nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati képzésre is. Az újonnan kialakított laboratóriumainkban korszerű környezetanalitikai és alapvető biotechnológiai ismertekkel lehetsz gazdagabb, a növényházban a legkorszerűbb zöldséghajtatást tanulhatod meg. Az egri Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet a szőlőtermesztés és a borászat gyakorlati hátterét biztosítja. A dísznövénytermesztést, továbbá a zöldfelület gazdálkodást és parkfenntartást az Erdőteleki Arborétumban gyakorolhatod. A diplomád megszerzéséhez egy félév összefüggő szakmai gyakorlatra van szükséged, ezt teljesítheted a főiskola gyakorlati képzési helyszínein, vagy az általad választott területen. Ha kedvet érzel rá, részt vehetsz az Erasmusprogramban, így Olaszországban, Spanyolországban, Németországban, Lengyelországban is tanulhatsz.

Az alapképzés után tovább folytathatod a tanulmányaidat a Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzési szakon, de ha inkább elhelyezkednél, akkor is jó esélyekkel indulsz a munkaerőpiacon, mivel az ágazat, továbbá a sikeres kertészeti termesztést, feldolgozást, értékesítést folytató vállalkozások igénylik a jól képzett és a környezetkímélő, integrált termesztéstechnológiát alkalmazni tudó, idegen nyelvet beszélő szakembereket. A végzett hallgatók önálló vállalkozásban vagy irányító vezetőként (társas vállalkozásokban, családi gazdaságokban, borászati üzemekben, mezőgazdasági szakigazgatásban) alkalmazzák a megszerzett ismereteiket.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom