Környezetgazdálkodási agrármérnöki

Károly Róbert Főiskola

A szak értékelései >>
Agrár Károly Róbert Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

A környezetgazdálkodási agrármérnök szak olyan fiataloknak való, akik szeretnének jártasak lenni a környezettudomány, a mezőgazdaság, a műszaki és közgazdasági ismeretek területén. Akik képesek lesznek felmérni a környezeti elemek (talaj, víz, levegő) állapotát és csökkenteni a szennyezettségét. A képzés elvégzése után hatékonyan részt tudnak venni a környezet- és természetvédelmi hatósági munkákban, hatástanulmányok elkészítésében, illetve a környezetkímélő technológiák működtetésében.

A szakon természettudományi és mérnöki alapismeretek, valamint általános gazdasági és humánismeretek elsajátításán  túl alapvetően agrárképzésben veszel részt. A 6+1 féléves képzés során többek között környezet és természetvédelmi, vízgazdálkodási, térinformatikai, környezetjogi, biomassza termesztés és hasznosítási, EU agrár- és környezetpolitikai ismeretekkel lehetsz gazdagabb. A Károly Róbert Főiskola az egyik legkiválóbb gyakorlati hátérrel rendelkezik a hazai felsőoktatásban. Több száz hektár mezőgazdasági terület (szántó, gyümölcsös, szőlő, tó), energiaültetvények, biomassza alapú fűtőmű, a legmodernebb technikákkal felszerelt laboratóriumok (élelmiszer, környezetanalitikai, mikrobiológiai, talajtani), terepi mérőeszközök egész sora, valamint a méltán híres repülőgépes távérzékelési technika megismerése vár rád. Terepi mintavételezési módszereket is elsajátíthatsz. Megtanulod, hogyan kell a környezeti elemek (talaj, víz, levegő) állapotát felmérni, a szennyezés megelőzésére milyen technológiákat kell tervezni. A diploma megszerzéséhez egy kötelező, két részből álló szakmai gyakorlaton kell részt venned. Az első rész a szakmai elméleti képzéshez kapcsolódó, összesen legalább 3 hét gyakorlati képzésből áll, a második pedig egy félévig tartó szakmai gyakorlatból, amit külső gyakorlati helyen is teljesíthetsz.

„A szak elvégzése után azonnal felvettek arra a helyre, ahol a gyakorlatom töltöttem. Már ekkor bebizonyítottam számukra, hogy tudásom hasznos cégüknek” – írta az egyik szakon végzett fiatal. Ahogy a példa is mutatja, a diplomád megszerzése után jó esélyekkel indulsz a munkaerőpiacon. Elhelyezkedhetsz az agrár-szakigazgatásban, mezőgazdasági vállalkozásokban, közép- és nagyüzemekben (környezetvédelmi megbízott), polgármesteri hivatalokban, környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségeken, valamint nemzeti park igazgatóságoknál. Természetesen továbbtanulásra is van lehetőséged az intézmény vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésén.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom