Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Vonzanak a lankás dűlők és minden évben alig várod a szüretet? Ha minőségi bort már messziről kiszagolod, esetleg minden vágyad, hogy megfelelő biztossággal ismerd fel benne a tölgyfahordó zamatát, akkor váltsd szakmává a hobbidat!

A főiskolához több mint 60 hektár szőlőterület tartozik, melyek a Mátrai és az Egri borvidéken találhatók. A korszerű borászati üzemegységeknek köszönhetően színvonalas eszközök között, megfelelő felszereltségű helyen válhatsz a szőlészet és borászat szakemberévé! A képzés színvonalát szintén erősíti az Egri Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet munkája, valamint a borbíráló szaktanterem.

Amennyiben a Károly Róbert Főiskolát választod, nyugodt lehetsz a gyakorlati tudásodat illetően. A szakma fortélyait Gyöngyösön és Egerben sajátíthatod el, ahol 2500 illetve 5000 hektoliter tárolókapacitású borászati üzemek várnak a hallgatókra. A szőlő-feldolgozás, erjesztés, borkezelés, érlelés és palackozás legkorszerűbb technológiáját ismerheted meg a KRF-n. Ha ez még mindig nem lenne elég, borászati analízisek szem-és fültanúja lehetsz a korszerű, jól felszerelt laboratóriumokban.

A hatodik félév után, mikor már kitanultad a szőlész-borászat mesterségét, izgalmas félévet tölthetsz Magyarország egyik jeles borászatánál. Sőt, megfelelő nyelvtudás esetén akár a világ egy más részén is végezheted szakmai gyakorlatodat.

A Károly Róbert Főiskola gyakorlatorientált szőlész-borász mérnöki alapszakán mindent megtudhatsz a jó bor titkáról. Tanulj ezen a szakon, ha azt szeretnéd, hogy munkád ne csak látható, de ízlelhető is legyen!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom